Vali Güner Tempo İletişiminin Ofis Açılışını Gerçekleştirdi.

 İlimizde istihdamın artmasında büyük katkılar sağlayan ve ilimizin kalkınmasında sayısız faydaları olan Tempo İletişim Çağrı Merkezinin İletişim ve İş Başvurusu Ofisinin açılışı Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından yapıldı.

 

2. Dumlupınar Caddesindeki ofisin açılış törenine Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Tempo İletişim Çağrı Merkezi Ceo’su Cemal Akar, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Müdürleri, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve davetliler katıldı.

 

Açılış töreninde ilk olarak bir konuşma yapan Tempo İletişim Çağrı Merkezi Ceo’su Cemal Akar; “Geçtiğimiz yılarda anladık ki iş başvurusu yapmak isteyen arkadaşlar Organize Sanayi Bölgesine kadar gelmekte bazen zorlanıyorlar. Bizde şehir merkezindeki iş başvurularını kolaylaştırmak için bir küçük ofis tutalım dedik. Genç arkadaşlarımız organize sanayiye gitmek yerine işlek bir cadde de bulunan bu ofisimize kolaylıkla gelip iş başvurularını yapabilirler.”dedi.

 

Valimiz Hakan Yusuf Güner açılış öncesi yaptığı konuşmada ise;”Öncelikle bu firmamıza ilimizin gelişimine ve istihdamına sağlayacağı katkılardan dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Hepimizin bildiği gibi genelde ülkemizde ve yöremizde, Afyonkarahisar’da ben işsizim diyen kesim daha ziyade işi çok beğenmediği veya teklif edilen işi kendi şartlarına uygun halde görmediği için istihdam sağlanamayan kardeşlerimiz ve genç nüfustur. Bu anlamda bu çağrı merkezinin açılışını yapacağımız bu ofisi aracılığı ile yapacağı iş alım başvurularına bizde burada destek verme anlamında burada sizlerle birlikteyiz. Buradan ben mahalle ve köy muhtarlarımıza, bütün İlçe Belediye Başkanlarımıza ve tüm Afyonkarahisar kamuoyuna özellikle 20-30 yaş arasındaki gençlerimize mutlaka buraya uğrayıp burada iş başvurularını yapmalarını, iş başvurusu ile ilgili bilgi almalarını özellikle rica ediyorum. Aynı zaman da İlimizdeki sivil toplum kuruluşlarını da kendilerine gelen iş başvurusu için kişileri bu ofise yönlendirmelerini tavsiye ediyorum. Umarım müracaat eden kardeşlerimizden en kalitelilerini, en vasıflılarını, en beceriklilerini seçersiniz. Aynı zamanda Devletimizin ve Hükümetimizin kaynakları ile ve Sayın Bakanımızın destekleri ile toplum yararına çalışma projesi adı altında bir projede uyguluyoruz. Bu proje birçok ilde uygulanan bir projedir. Bu anlamda toplum yararına çalışma projesi kapsamında da Devletimizin ve Hükümetimizin kaynakları ile ayrıca yaklaşık olarak 250 civarında bir müracaat alacağız.  Bu ay içerisinde Sayın Bakanımız Veysel beyin destekleri ile bu proje kapsamında Belediyelerimiz ve kamu kurumlarımız bağlamında 250, özel sektörümüz tarafından da 500  olmak üzere toplam 750  müracaat alacağız. Dolayısı ile 2015 yılı içerisinde bu ay dahil 750 kişilik bir istihdam Afyonkarahisar’a açılmış oluyor. Allah Devletimize, Milletimize, Hükümetimize ve özel sektörümüze hususi ile zeval vermesin diyorum. İlimizde bu imkanların, bu kaynakların oluşmasına imkan sağlayan başta Sayın Bakanımız olmak üzere tüm Milletvekillerimize, tüm bürokratlarımıza ve yetkililerimize de buradan teşekkürlerimizi, şükranlarımızı ifade ediyoruz Afyonkarahisar’da özel sektörün var olması için Valilik olarak her türlü desteği her zaman veriyoruz, bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Bundan sonrada siyasi görüşü ne olursa olsun ekmek verecek, aş verecek, iş verecek herkese ister Afyonkarahisar’lı olsun ister, Afyonkarahisar’lı olmasın devlet olarak, hükümet olarak her türlü katkıyı sunmaya da hazır ve nazırız.”dedi.

 

Konuşmaların ardından Tempo İletişim Çağrı Merkezinin İletişim ve İş Başvurusu Ofisinin açılışı Valimiz Hakan Güner ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

 

Ofis içerisinde incelemelerde bulunan ve çalışanlarına hayırlı olsun dileklerini ileten Valimiz Hakan Yusuf Güner, basın mensuplarının Tempo İletişim Çağrı Merkezinde çalışan gençlerin istihdamı ile ilimizin istihdam durumu ile ilgili sorularını cevapladı.

 

Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Bütün şehirlerde toplum içerisinde böyle bir kesit olabilir. Ben gençlere şunu söylüyorum, hedefi olmayan, amacı olmayan bir gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Bakın biz köy gibi yerlerden başladık kaymakam olarak 2000-3000 nüfuslu yerlerde bugün devletimizin ve hükümetimizin güvenine mazhar olmaya çalışıyoruz. Burada bu emaneti teslim aldık, yani aza kanaat etmeyen, rüzgara yelkenini açmayan fırsatları yakalayamaz. Bir insanın kendini, vücudu ispat yapabilmesi için bir işe girmesi lazım ki ona yeni alanlar, yeni şubeler, yeni kapılar açılsın. Bu anlamda ben gençlerin bu anlamda bir tecrübe edinmeye, bir iş denemesinde bulunmaya ve bir iş başvurusunda bulunmaya davet ediyorum, bundan bir şey kaybetmezler. En fazla 1 ay bir tecrübe edinmiş olurlar ama bir şey kaybetmezler.  1 ay onlara belki çok kitaptan, çok romandan, çok hikayeden, çok muhabbetten daha ders verici bir etki yapacaktır. Çünkü biz çocukken bizi şöyle yetiştirdiler, ya dersini yapacaksın ya da bağda, tarlada çalışacaksın. Benim babam maddi durumu kötü bir adam değildi, avukattı, ama bizi bu terbiye ile büyüttüler yani boş durmayacaksın ya okuyacaksın ya da bir şeyin ucundan tutacaksın. Bu anlamda Afyonkarahisar bence çok gelişmiş ve potansiyeli olan bir yer, bu çağrı merkezi ve toplum yararına çalışma projeleri özellikle gençlere hitap eden türde alanlar ve sahalar. Bu anlamda özel idareyi takip edeceğim, hangi yaş kesiminin, hangi sektörlerde, hangi oranda müracaat ettiğini belirleyeceğim. İnşallah bütün ilçelerimizden, il merkezimizden, mahallelerimizden gençlerimiz müracaat ederler. Bu Afyonkarahisar’a özel bir şey değil birçok ilde vardır böyle bir kesim. Ama zaman içerisinde onlar mutlaka anlarlar. Bu yönüyle Afyonkarahisar çalışkan, iyi yürekli, üretken insanların olduğu bir ildir. Afyonkarahisar’da yaşayan insanların manevi yardımlaşma güçlü fazla olduğu için biraz o gençler birazda o güce güvendikleri, inandıkları ve toplumun değerini bildikleri için rahat hareket ediyorlar, ama 2-3 yıl bu şekilde hareket edebilirler. Eninde sonunda bu işe el atmak zorundalar. Bütün gençlerimizin bu ofise müracaat etmelerini tavsiye ediyorum.“dedi.

Editör: Haber Merkezi