Vali Güner, TED Koleji'ne Ziyarette Bulundu.
 Eğitim ve öğretimde kalitenin ve başarının artırılması konusunda hassaslığı ile bilinen Valimiz Hakan Yusuf Güner, TED Koleji’nde incelemelerde bulunarak öğretmen ve idarecileriyle bir araya geldi.
Okul Müdürü Önder Özbay tarafından karşılanan Valimiz Hakan Yusuf Güner’e, okul içerisinde incelemelerde bulunurken okul hakkında bilgiler verildi.
Daha sonra öğretmenler ve idareciler ile bir araya gelen Valimiz Hakan Yusuf Güner, samimi bir sohbet havasında öğretmen ve idarecilerle tanışarak kendilerinden eğitim hayatları hakkında kısa bilgiler aldı.
Ziyaret sırasında TED Koleji hakkında detaylı bilgiler veren Okul Müdürü Önder Özbay, kendilerinin özel bir okul değil vakıf okulu olduğunu söyleyerek, Afyonkarahisar’da çok önemli bir yere sahip olduklarını, bununla yetinmediklerini, ülkemizde 44.000 okul olduğunu ve her yıl ilk 100’de yer aldıklarını belirtti. Deneyimli ve mesleğinde çok ileri seviyelerde olan öğretmen arkadaşlarla çalıştıklarını belirten Özbay, her bir öğrencinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtirken, her bir öğretmene 8 öğrenci düşmekte olduğunu bu nedenle öğrencilerle daha yakın bir şekilde ilgilendiklerini söyledi.
Yapılan başarılı çalışmalardan dolayı memnun olduğunu ve başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulunan Valimiz Hakan Yusuf Güner, günümüz şartlarında eğitim kurumlarının eski dönemlere nazaran çok daha iyi olduğunu, neredeyse tüm okulların gelişen ve değişen çağa ayak uydurduğunu ve bu nedenle öğrencilerden daha çok başarı beklendiğini belirtti. Öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarında başarılı olabilmeleri için birçok etkenin olduğunu belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, aile, okul, öğretmen, idareci ve öğrencinin aynı ahengi ve tempoyu yakalaması ile eğitim ve öğretimde seviyenin yükselebileceğini, bu anlamda öncelikle öğrencilerin ve ailelerin en iyi şekilde yönlendirilmeleri ve onlara yol gösterilmesi bağlamında öğretmenlerin ve idarecilerin daha fedakar ve özverili çalışmaları gerektiğini belirtti. Bu anlamda bu uyum ve ahengin sağlanması sonucunda başarıyı yakalayan TED koleji idareci ve öğretmenlerine teşekkür eden Valimiz Hakan Yusuf Güner, başarılarının devamını diledi.
Ziyaret sırasında öğretmenlerin branşları hakkında bilgiler alan Valimiz hakan Yusuf Güner, müzik öğretmenin keman dersi verdiği bilgisini almasının akabinde, keman sesinden çok hoşlandığını belirterek Müzik Öğretmeni Nigar Duru Şentürk’ten keman çalmasını rica etti.
Müzik Öğretmeni Nigar Duru Şentürk’un keman çalmasını çok beğenen Valimiz Hakan Yusuf Güner, çalınan ‘Hasretinle Yandım’ şarkısına tempo tutarak eşlik etti. Kısa bir keman dinletisinin ardından öğretmen ve yöneticileri ile fotoğraf çektiren Valimiz Hakan Yusuf Güner, okuldan ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi