Vali Güner, Proje Kapsamında Afyon’a Gelen Slovak Gençleri Ağırladı.


Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün yürüttüğü, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansının finanse ettiği ‘The Job I Love, The Job I Choose’ isimli proje kapsamında Slovakya’dan 12 genç katılımcı Afyonkarahisar’a geldiler. Afyonkarahisar’ın sıcak ve samimi yüzünü göstermek adına Valimiz Hakan Yusuf Güner, proje kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Slovak gençleri Valilikte ağırladı.
 
 Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mevlüt Çınar, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Berrin Güner, İl Milli Eğitim Ar-ge Birimi Sorumlusu Bahri Turunç,İngilizce Tercümanı Gökmen Baş, Grup Liderleri Ayşe Tortop ve Müge Güney hazır bulundular.
 
 Ziyaret sırasında bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş; “Afyonkarahisar’da bulunan 18-25 yaş aralığındaki 15 genç ile entegrasyonlarının sağlanacağı bu proje kapsamında gençler Afyonkarahisar’da uygulanan çeşitli meslek dalları üzerine bireylerle anket çalışması uygulayacak ve bu bağlamda kaynaştırma etkinlikleri düzenlenecektir. Bu proje ile Türkiye ve Slovakya ülkeleri arasında kültür paylaşımı sağlanacak, iyi uygulama farklılıkları gözlemlenecek ve bu bağlamda proje çıktıları rapor edilerek lojistik yaygınlaşma sağlanacaktır. En önemlisi de ilimizin uluslararası düzeyde tanıtılmasını sağlayacak bu projeye destek ve katkılarından dolayı ilimize gelen misafir öğrenciler, kurumum ve şahsım adına Sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner’e teşekkür ederim.”dedi.
 
 24 Mart-10 Nisan 2016 tarihleri arasında ilimizde kalacak olan ve her hangi bir kuruma ya da kuruluşa bağlı olmayan ve ayrıca okullarından mezun olan 12 Slovak genç ile teker teker tanışarak ilgilenen Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Afyonkarahisar bir hazine gibidir. İlimize yurt dışından ve il dışından gelen her misafir farklı duygular, kazanımlar ve anılarla ilimizden ayrılır. Afyonkarahisar’a gelen her misafirimiz bizler için önemlidir. Bu kapsamda Slovak gençlerimize gelmelerinden dolayı çok mutluyum. Hepsine teker teker hoş geldiniz diyorum.”dedi.
Proje kapsamında ilimize gelen misafirlere, Afyonkarahisar has meslek alanlarının da tanıtılacağını belirten Valimiz Güner, misafirlerle ilimiz ve ülkemiz ile ilgili ticaret, sanayi ve ekonomik alanda bilgiler verdi. Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraf ile sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi