Vali Güner, Kızılay Kan Bağışı Madalya Törenine Katıldı.
Türk Kızılay’ının ev sahipliğinde gerçekleştirilen 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü nedeniyle bir karşılık beklemeden gönüllü ve düzenli olarak bağışladığı kanlarla hayat kurtaran bağışçılar için düzenlenen madalya töreni Valimiz Hakan Yusuf Güner’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Garden Kale Termal Otel’de gerçekleştirilen törene Vali Güner’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri ve Yardımcıları, Türk Kızılay’ı Bölge ve İl Temsilcileri ile kan bağışçıları katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmaları sırasında Türk Kızılay’ı Afyon Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman Kan Bağışı Merkezi Hakkında bilgiler verirken, 2009 yılında kurulan Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi yukarıda saydığım değerli destekçilerimiz sayesinde faaliyetlerini sürdürmüş kısa süre içerisinde 165 madalya sayısına ulaşmıştır. Kısaca Afyonkarahisar’daki duruma bakacak olursak Afyon’da 2014 yılı ilk beş ayı Kan Bağışı sayısı 8472’dir 2013 yılının ilk beş ayı ise 7532 olarak gerçekleşmiştir. Bu sayılara bakıldığında %12,5’lik bir artış gözükmektedir. Bunun yanında “Türk Kızılayı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gönüllü kan bağışçısı kazanım faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili protokol “ kapsamında 2012-2013 yılı içerisinde Afyonkarahisar ilimizdeki okullarda gerçekleştirilen kampanyalarda 4090 ünite kan bağışı alınarak Türkiye 2.si olmamızda emeği geçen okul idarecilerimize teşekkür ederim. Ayrıca Beşir Derneği le gerçekleştirdiğimiz 03 Mayıs 2014 tarihindeki kan bağış kampanyasında bir günde 205 ünite kan alarak Afyonkarahisar’da bir günde alınan en yüksek sivil kan bağışına ulaşılmıştır. dedi.
Eskişehir Bölge Müdürü Erkan Ergen ve Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin tarafından Afyon Kan Bağışı Merkezinin faaliyetleri hakkında slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verildi.
Daha sonra törende bir konuşma yapan Vali Güner; “Sözlerime başlarken böyle anlamlı ve değeri maddeyle ifade edilemeyecek bir program vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu ve siz saygıdeğer kan bağışçısı kardeşlerimizin yapmış oldukları bu bağışların çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bizim gerek inancımız, gerek kültürümüz insanların en hayırlısının insanlara hizmet eden olduğunu; komşusu açken, tok yatanın iyi bir insan olmadığını ifade eden bir anlayışa sahibiz ve bu anlayışın mirasçılarıyız. Bu çerçevede tamamen maddi bir şey gözetilmeksizin insanları yaşatmaya yönelik, insanların hiçbir şekilde maddi olarak temin edemeyecekleri bir canı, bir kanı bir diğer insana gönüllü olarak vermenin inanıyorum ki gerek Cenab-ı Allah önünde, gerekse sivil toplum kuruluşu bağlamında Türk Kızılay’ı indinde ve özellikle buna ihtiyaç duyan insanlar indinde kıymeti ve değeri ifade edilemez. Bu çerçeve de sizlerin gönüllü olarak yapmış olduğu bu katkılar ve gönüllü fedakarlıklar belki sizler için bir damla ama derya gibi düşündüğümüzde insanların canına can katan, hayatına hayat katan en kıymetli bağışlardan birisi. Şüphesiz ki bizler inanan insanlar olarak inancımızın gereği zekat kavramına önem vermiş, zekat vermeyi şiar edinmiş bir milletiz. Aslında insanların sadece zekatları ve mallarıyla değil, bu şekilde sizlerin yaptığı gibi insanların dertlerine şifa olmak niyetiyle kanlarıyla, canlarıyla da ifa edilmektedir. Ben doğrusu biraz önce şube başkanlarımızın ve yöneticilerimizin ifade ettiği üzere 45 defa bağış yapan kardeşimize hep birlikte kuvvetlice 45 defa alkış rica ediyorum. Bu alkışların bu seslerin Afyon ilimizde daha güçlü bir şekilde yankılanmasını ve bu alkışlara ses verecek insanlarımızın, hayırsever bağışçılarımızın artmasını kat kat Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Bu programa katılmaktan son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum. Henüz Afyon’a geleli 24 saat dahi olmamışken bu programda bulunmayı da büyük bir görev addediyorum. Çünkü bende bir zamanlar 7 ünite kan sayesinde bugün bu nefesi Cenabı-ı Allah’ın sayesinde alan bir insan olarak kanın, kan vermenin ve kan tedarikin ne kadar önemli olduğunu bi zatihi yaşamış bir bireyim. Bu çerçeve de büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Küçüklerimize göstermiş oldukları bu olgunluktan dolayı bir kez daha devletim ve milletim adına teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”dedi.
Törende konuşmasını tamamlayan Vali Güner’e törene katılmalarından ve Türk Kızılay’ına verdiği önemden dolayı Afyonkarahisar Kızılay Şube Başkanı İsmail Danıştekin tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Törenin devamında ise Vali Güner, Kızılay’a destek veren ilçe belediye başkanlarına teşekkür belgesi vermesinin ardından 45 kez Kızılay’a kan bağışlayan Zeynep Erdoğmuş’a altın madalya ve plaket takdim etti.
Törenin sonunda Türk Kızılay’ına büyük destek veren bağışçılara bronz madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi