Vali Güner İscehisar OSB Yönetim Kurulu Toplantısına Başkanlık Etti.

TR33 Bölgesinde Zafer Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Desteği İle desteklenecek olan ve mermer sektörünü ilgilendiren Türkiye'nin ilk projesi Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Projesi olarak Valimiz Hakan Yusuf Güner'in desteğiyle uygulanmaya başlanacaktır. Bu kapsamda Türkiye’nin İlk Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olan İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yönetim kurulu toplantısı Valimiz Hakan Yusuf Güner'in başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Valimiz Hakan Yusuf Güner'in öncülüğünde Mermer Katma Değerinin Artırılması Projesi için düzenlenen toplantıya İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İscehisar Mermer İhtisas OSB Müdürü Muhammed Bacaksız ve yönetim kurulu üyeleri ile mermer sektöründe faaliyette bulunan iş adamları katıldı.

 

İscehisar Mermer İhtisas OSB Müdürü Muhammed Bacaksız, toplantı gündemi ve İscehisar OSB'si ile ilgili bilgiler verdi. Bacaksız tarafından verilen bilgiye göre, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde Zafer Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesi Desteği ile gerçekleşecek olan Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Projesinin yürütücüsünün İscehisar Mermer İhtisas OSB’nin olacağını, Afyonkarahisar - İscehisar Mermerciler Derneği ile Mermercilik Sektöründe faaliyet gösteren ve hisse talebinde bulunan firmaların ortaklığında kurulacak olan Şirket tarafından çalışmaların sürdürüleceği bilgisi verildi.

 

Aldığı bilgiler çerçevesinde İscehisar Mermer İhtisas OSB’nin bugünden itibaren görülmemiş bir ilerleme kaydedeceğini belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner; "Hepinizin bildiği gibi Zafer Kalkınma Ajansı’nın bu ilk güdümlü projesine İscehisar Organize Sanayi Bölgesinde start verildi. Bu projenin adı Mermerde Kalitenin ve Katma Değerin Arttırılması Projesidir. Bu proje yaklaşık 6 milyonluk bir projedir. Bununla ilgili bir şirket kurulacak, bu şirket üzerinden de bu iş ve işlemler yürütülecektir. Bu şirket Afyonkarahisar’ın ve İscehisar’ın öz ve öz malı olacaktır. İnşallah güzel bir sistemin oluşturulacağına inanıyorum. Arkadaşlarımız mermercileri ile mermer sektöründe uğraşanların katılımı ile güzel bir şirket yapısı oluşturuyorlar ve bunun çalışmalarını yürütüyorlar. Burada bunun toplantısını yaptık. Bu proje Afyonkarahisar iline, mermercilere ve hususi ile de İscehisar’a 5 milyonluk ciddi bir katma değer oluşturulmasını temin edeceği gibi kaliteyi sağlayacak bir sistemin oluşturulmasının alt yapısını ve şirketini de oluşturacaktır. Hayırlı uğurlu olsun diyorum, bütün sanayicilerimize, Mermerciler Derneğine, Ticaret ve Sanayi Odamıza, ABİGEM’e ve bu işin içerisinde yer alan İl Genel Meclis üyesi kardeşlerime ve hususi ile de Organize Sanayi Bölge Müdürümüz ile üniversiteden hocamıza teşekkürlerimizi iletiyorum. Kaymakam beye de bu işe mihmandarlık ettiği için ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Adeta AFJET modeli gibi bu şehrin ve İscehisar’ın geleceğine tanıklık yapacak, mermercilerin torunlarına iyi bir uygulama mirası olacak ve devir edecek bir sistemin arayışı içerisindeyiz. İnşallah bunun katkısını da mermerciler ve bu yönetim oluşturacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını dilerken,  Allah devletimize, milletimize, hükümetimize zeval vermesin diyorum. "dedi.

 

Yapılan bu çalışmalar ve faaliyetlerle mermer üretimi ve ihracatında önemli ilerlemeler gerçekleşeceğinin altını çizen Valimiz Hakan Yusuf Güner, gerekli zeminin oluşturulmasından sonra uygulamaya konulacak proje ile verimin artırılacağını ve mermerin adresinin İscehisar olacağını söyledi.

 

Toplantı gündemde bulunan diğer konuların görüşülmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi