Vali Güner İlimizi İlgilendiren Makro Projeleri Masaya Yatırdı.

 İlimizin gelişimi ve ilerlemesi adına proje bazlı çalışmayı kendine şiar edindiğini ve bu anlamda sivil toplum örgütlerinin, özel sektörün ve tüm kurum ve kuruluşlarının da bu çalışma sistemine ayak uydurması talimatını veren Valimiz Hakan Yusuf Güner, ilimizi çok daha ileriye götürecek, kalkınmasına olumlu yönde katkı sağlayacak, yaşam standartlarını yükseltecek ve bu sayede ilimize sayısız fayda sağlayacak, bakanlıklar düzeyindeki 48 projeyi masaya yatırdı.

Valilik toplantı salonunda Valimiz Hakan Yusuf Güner’in başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcıları Sabahattin Yücel, Ahmet Ali Barış, Akgün Corav ve Dr. Adem Uslu, Bölge ve İl Müdürleri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Sayın Başbakanımızın ilimizdeki programı sırasında ilimize ait talepleri içeren bir dosyayı kendilerine sunmayı planlıyorum. Sayın Başbakanımızın vermiş olduğu talimatlar kapsamında gerekli çalışmalara başladık. Bu anlamda Yoncaaltı cami, ulu cami çevre düzenlemesi, Çavuşbaş mahallesindeki vakıfa ait tarihi konağın restorasyon çalışmaları, Sultan Divan Mevlevihanesinin daire kısmını dekorasyonu, sergi salonu iyileştirmesi, Afyonkarahisar kültürünün yaşatılması ve lokum sucuk müzesi gibi kültür sanatevi yapımı gibi projeleri hayata geçireceğiz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde yaptığımız kültür ve Turizm Çalıştay’ının ilçeleri de kapsayacak şekilde daha de gelişmişini yapacağız. Tüm bu projeleri Sayın Başbakanımıza ulaştırmak istiyorum. İlimize yönelik makro yatırım programına alınması gereken teklifin bakanlıkça kabul edilmesi gereken veya kabul edilmesine rağmen teyit edilip yapılmayan, ihalesi yapılmayan, sürece yayılan veya bizim sorun olarak düşünüp de teklif etmediğimiz ama teklif ettiğimiz zaman bakanlığın kabul etmesi için referansa ihtiyacımız olduğu hususlar olabilir. Tüm bu konuları bu toplantıda detaylandırarak görüşeceğiz ve ortaya çıkan ve ilimizin vizyonuna katkıda bulunacak önemli projeleri bir dosya halinde Sayın Başbakanımıza sunacağım. Bu çalışmalarda katkıda bulunan tüm kamu görevlilerine şimdiden teşekkür ediyorum.“dedi.

Toplantı sırasında bakanlık düzeyindeki 48 yatırım projesinin yanı sıra diğer projelerde tek tek masaya yatırılarak gerekli çalışmaların yapılması talimatını veren Valimiz Hakan Yusuf Güner, projelere ilaveler yapılması hususunda da öngörüde bulundu.

İlimizde yapılacak kamu yatırımları ile alakalı mevcut ve ilave projelerin tespit edilerek en son haliyle Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na arz edeceğini belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, ilimizi ilgilendiren her makro projeyi ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yanı sıra diğer kurumlarında titizlikle takip etmesi gerektiğini vurgularken, herkesin ilimiz adına yapılacak olan yatırımlarla ilgili iş ve işlemleri en iyi şekilde sahiplenmesinin gerektiğini belirtti.

Toplantının sonunda yaptığı başarılı çalışmalar ve hazırladığı ana projeleri ve buna bağlı alt projeler nedeniyle Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi