Vali Güner: İl İstihdam Kurulu İş Alanlarının Rehberliğini Yapıyor.

İş gücü potansiyelinin istihdama yönlendirilmesi ve işsizliğin giderilmesi amacıyla 2016 yılının 2. İl İstihdam Kurulu toplantısı Valimiz Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Türkiye çapında yaptığı iş ve işlemlerle ilk sıralarda yer alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne önderlik eden Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Atso Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantının başında İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç tarafından kurum çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verilirken, kurum çalışmalarını daha etkin, daha bilinçli ve daha verimli hale getirmek için öncelikle kurum içi eğitim faaliyetleri, işverenlerle alakalı bilgilendirme ve ikili ilişkileri artırma çalışmaları ile işsizlerin istihdama katılma oranlarının artırılmasıyla ilgili yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler verildi.
Müdürlükçe Aktif İş Gücü Programları (Kurslar) kapsamında Ocak- Mart ayları içerisinde İş Gücü Yetiştirme, Girişimcilik, İşbaşı Eğitimi (İEP), UMEM Projesi/MEK, Hükümlü Kursu (Kurum Kaynaklı) programları gerçekleştirildiklerini belirten Ünlüyalvaç, talepler doğrultusunda engelli kardeşlerimize de eğitim ve kurslar verileceğini söylerken, yine bu üç aylık dönemde Sayın Valimizin talimatları çerçevesinde turizme yönelik halkla ilişkiler, temizlik elemanı, kat hizmetleri, resepsiyon görevlisi, aşçı, aşçı yardımcısı, mutfak görevlisi, oyun parkı görevlisi olmak üzere toplam 188 kişiye ve diğer kurslarla birlikte toplamda 411 kişiye kurs verildiğini sözlerine ekledi.
Çalışma ve İş-kur Müdürlüğü olarak 9 Hedefte İş-Kur ana başlığı altında Grup Görüşmesi ve İş Arama Becerileri Eğitimi, Eğitim Kurumlarını Ziyaret, Girişimcilik Katılımcı Sayısını Arttırma, İş Başı Eğitimi, Mesleki Eğitim, Özel Sektörden Alınan Açık İş, Özel Sektör İşyeri Ziyaretleri ve Danışmanlık Kapsamında Yapılan Görüşmeler konu başlıkları ile ilgili yapılan çalışma ve faaliyetleri hakkında da bilgiler aktaran Ünlüyalvaç, Sayın Valimizin katkı ve destekleriyle Türkiye çapında elde edilen başarıların devam edeceğine inandığını belirtti.
İl İstihdam Kurulu hem meslek türlerini tespit ve keşfediyor, hem iş arayanlara rehberlik ederek iş buluyor, hem de çalışma elemanı bulamayanlara da eleman buluyor diyen Valimiz Güner; “Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü çalışmaları şehrin Valisi olarak beni çok mutlu etmektedir. Şu anda olduğu gibi düzenli olarak yaptığımız toplantılarda ve gerekse toplantı dışında verdiğimiz talimatlar çerçevesinde Afyonkarahisar Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü olarak örnek çalışma ve faaliyetler sergilemektedir. Bu amaçla toplanan İl İstihdam Kurulu işverenin, iş arayanın ve şehrimizdeki iş alanlarının rehberliğini yapmaktadır. Kurumların hedefinin olması, sahaya hakim olunması ve beraberinde getireceği başarı takdire şayandır. Ben ilimizde oluşturduğumuz Birlikte Yönetim Modeli ve Projeli Yönetim Modeline uyum sağlayan ve bu modellerle kaçınılmaz başarıyı yakalayan başta Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.”dedi.
Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün istihdam ve mesleki eğitim konularındaki faaliyetleri değerlendirildi. Daha sonra gündemde bulunan konuların görüşülmesi ve karara bağlanması ile toplantı sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi