Vali Güner, Eylemci Öğrencileri Dinledi
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesi nedeniyle eylem yapan okulun öğrencilerini ziyaret ederek taleplerini dinledi.
Vali Hakan Yusuf Güner, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, imam hatip lisesine dönüştürülmesine tepki göstererek 'sessiz okuma eylemi' başlatan okulun öğrencilerini ziyaret etti. Valilik karşısındaki Anıtpark'ta eylem yapan öğrenciler, Vali Güner'i Valilik binası çıkışında alkışlarla yanlarına çağırdı. Öğrencilerin çağrısına ilgisiz kalmayan Vali Güner, Anıtpark'a gitti. Öğrencilerin sorunlarını dinleyen Vali Güner, onlarla fotoğraf çektirdikten sonra parktan ayrıldı.
'VALİ BİZE TEŞEKKÜR ETTİ'
Vali Güner'e okulun yeniden Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesi konusundaki taleplerini ilettiklerini anlatan öğrencilerden Kutay Sevimli, "Vali bey yanımıza gelerek hepimizle 'çak' yaptı. Hepimiz okulun başarısını ve Afyon'a kattığı değeri anlattık. Bu konuda çalışma yapılmasını talep ettik. İmam hatip lisesine karşı olmadığımızı, başka bir bina tahsis edilmesini istedik" dedi.
Vali Güner'in daha sonra velilerin yanına gittiğini anlatan Kutay Sevimli, "Ailelerimize 'konuyu biliyorum, takip ediyorum, ilgileneceğim' dedi. Bize de kimseyi rahatsız etmeden eylem yaptımız için teşekkür etti" diye konuştu.
MİLLİ EĞİTİM'E 5 BİN İMZA
Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesinin ardından tercih kılavuzunda 'kız imam hatip lisesi' olarak görülmesi üzerine okulun öğrencileri ve veliler 7 Temmuz'da eylem yaptı. Öğrenciler ve veliler basın açıklaması yaptıktan sonra Anıtpark'ta 'sessiz okuma eylemi' başlattı. Okulun Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesini isteyen öğrenciler, daha sonra imza kampanyası da başlattı. Kampanyanın ilk gününde 3 bin 200 imza toplayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya gönderdi. Eylemlerine ve imza kampanyalarına devam eden öğrenciler, 2 bin imza daha topladı. Öğrenciler ayrıca, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'ın yanı sıra, change.org'da da 'Bari Kamil Miras'a dokunma' başlığıyla kampanya yürütüyor
Editör: Haber Merkezi