Vali Güner Basketbol Eğitim Kampı Tanıtım Toplantısına Katıldı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO) Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı” tanıtım toplantısı, Valimiz Hakan Yusuf Güner’in katılımıyla AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda yapıldı.
Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Akü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Katherine Van de Vate, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, kampın baş antrenörü Amerikalı Chris Dial ve çok sayıda basketbolsever katıldılar.
Tanıtım toplantısında sırasıyla Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, baş antrenörü Amerikalı Chris Dial, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Katherine Van de Vate, Akü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmalarından sonra söz alan Valimiz Hakan Yusuf Güner,; yeryüzünde barışın, kardeşliğin, adalet ve hakkaniyetin oluşması için insanların birbirleri ile tanışması, birbiri ile bir takım projelerde yer almasının büyük önem taşıdığını belirtti. Valimiz Güner, “Bu anlamda ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız öncülüğünde dünyanın en fazla iletişime, kucaklaşmaya ve kardeşliğe açık yapısını oluşturmak için ciddi adımlar atılıyor ve ciddi projeler ortaya konuyor. Bu çerçevede Spor Bakanlığımız, Türkiye’de geçmişten çok farklı bir misyonla çok ciddi yatırımlara, altyapıya, Türk gençlerine sahip çıkacak çok ciddi projelere destek vermektedir” dedi.
 
Konuşmasına Afyonkarahisar’ın kamp turizmi için ideal bir kent olduğuna dikkat çekerek devam eden Valimiz Güner; “Bu çerçevede Avrupa Birliği (AB) ve Amerika’da eşine çok fazla rastlayamayacağınız, 700 binlik bir şehrin fiziki olarak 15 tane futbol sahası, tribünleri ile örnek olacak bir yatırım Afyonkarahisar’da Sayın Başbakanımızın talimatları ve öncülüğüyle gerçekleştirildi. Hedefimiz Afyonkarahisar ilinde sporun her alanında özelikle basketbolda tüm sporcuların kamp turizminde hem fiziki imkanlarıyla, hem şifalı sularıyla, hem de halkın yüksek misafirperverliğiyle ve mutfağıyla buluşmasıdır. Bizler ilimizde Belediyemizle, Üniversitemizle, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle bir seferberlik başlattık. Sporcularımızı ve kulüplerimizi Afyonkarahisar’daki spor ve otel tesislerinden yararlanmaya davet ediyorum. ABD ve AB’deki tüm spor kulüplerini yaklaşık 10 bin kapasiteli 5 yıldızlı otellerde konaklamaya, birçok ilin sahip olmadığı bu imkânlardan yararlanmaya, 650 bin metrekarelik spor tesislerimizden ücretsiz faydalanmaya davet ediyorum.” dedi.
 
Üniversitenin üniversal kelimesinden türemiş bir kavram olduğunu belirten Güner, “Üniversal demek evrensellik demektir. Evrensellik demek insanların birbirleriyle kucaklaşması, Gazzelinin Avrupalıyla, Avrupalının Amerikalıyla kucaklaşması demektir. Yani kardeşlik demektir. Bu çerçevede bu kampta faaliyet gösterecek kamp antrenörlerimizin bir kısmı ABD’li, bir kısmı başka ülkelerden yine öğrencilerimiz pek çok farklı şehirden gelmektedir. İnşallah bu proje kapsamında sporun kardeşlik ve kucaklaşma ruhu ile üniversitenin üniversal kucaklaştırıcı ruhunun birleşerek buradan bir meşale gibi yükselmesini ve bu ateşkesin hiç tereddüt edilmeden kardeşlik, insanlık ve evrensellik ruhuyla devam ettirilmesini ve bu anlamda herkesin spora verdiği önem ve değer kadar bu kardeşlik ruhuna da önem vermesini, devleti ve hükümeti temsil eden biri olarak tavsiye ediyorum. Bu bağlamda gerek TBF’ye, gerekse ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşeliğine ilimizde gönlümüzün, yüreğimizin ve tesislerimizden kendilerini her şekilde istifade ettirmeye her zaman hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Üniversitemizin tesislerinin böyle uluslararası bir faaliyet ve proje çerçevesinde kullandırılması, Türk gençlerinin, Müslüman Türk evlatlarının uluslararası bir spora ilgi göstermelerinin ve bu anlamda tanışmalarının, kültürel temasın oluşturulmasının son derece faydalı, gerekli ve insanlık için ortak bir miras olduğunu düşünüyorum. İnşallah Türk genci, dünyayla bir kez daha bu proje kapsamında buluşacak, dünyayla kucaklaşacak ve dünyaya Türk insanının ahlakını, edebini, terbiyesini, tevazusunu, cesaretini ve her şeyden önemlisi yüreğini bir kez daha gösterecektir.” dedi.
 
Valimiz Güner;“Gözyaşlarının rengi hep aynıdır. Bütün gözyaşlarının rengi tektir. Bu anlamda yerler, ülkeler, memleketler farklı olsa da hepimizin gözyaşları aynıdır. Kandiller farklı olsa da kandillerin ışığı daima tek renktir, tek şekildir, tek özelliğe sahiptir. Bu ruhla bu projenin, kandil ve gözyaşı ruhuyla kucaklaşmaya, birleşmeye, bütünleşmeye ve insanlık paydasında ortak hedeflerin daha güçlü şekilde oluşmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” temennisiyle konuşmasını tamamladı.
 
Konuşmaların ardından Vali Güner, Başkan Çoban, Rektör Solak ve beraberindekiler, eğitim alan genç sporcuların antrenmanına katıldı ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Güner, Çoban ve Solak’a kampa verdikleri katkılar nedeniyle TBF tarafından birer teşekkür plaketi verildi.
Editör: Haber Merkezi