Vali Güner, Başarılı Öğrencilere Satranç Takımı Hediye Etti

Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olan ve muhtaç durumda bulunan ailelerin çocuklarından eğitim gören ve 1.dönem itibari ile takdir belgesi alarak başarısını ispatlayan öğrencilere ‘Takdiri Getir Satrancı Götür’ projesi kapsamında Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından satranç takımı hediye edildi.

SYDV toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Valimiz Hakan Yusuf Güner, Vali Yardımcısı Erhan Günay, SYDV Müdürü Yaman Şenol ve SYDV’nın mütevelli heyeti üyeleri katıldı.

Programda konuşan Valimiz Hakan Yusuf Güner, öncelikle geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimindeki başarıyı artırmak, ileride çalışkan ve vatana faydalı bireyler olması için bu tür projelere ihtiyaç duyulduğunu ve bu projelerin sorunsuzca yürütülmesinin kendisi için öncelikli bir konu olduğunu belirtirken, bu önemli projenin yapılmasında emeği geçen Mütevelli Heyeti Üyelerine, SYDV Müdürü Yaman Şenol ve kurum çalışanlarına teşekkür etti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın mütevelli heyetinin toplantılarını hazırlamak, yürütmek ve sekretaryasını yapmak, yardım talebi almak, yardıma muhtaç olanların tespiti, yardıma muhtaçlara yardımların ulaştırması gibi sosyal bir sorumluk ve göreve sahip olduğunu belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bu görev ve sorumluluklarla yetinilmediğini, daha çok vatandaşa nasıl ulaşılabilinir, vatandaş ve devlet arasında nasıl köprüler kurulabilir ve sosyal devlet anlayışını vatandaşa nasıl aksedilebilir bunun peşinde olduklarını, bu anlamda yapılan ‘Takdiri Getir Satrancı Götür’ projesi için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ve ödül alan öğrencilerin başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından merkez ve merkeze bağlı köy ve kasabalarda ikamet eden fakir ve yardıma muhtaç ailelerden oluşan öğrencilerin yer aldığı proje kapsamında 5 çocuğumuza satranç takımı ve kitap verilmesi ile program sona erdi.

 Daha sonra Valimiz Hakan Yusuf Güner başkanlığında SYDV’nın mütevelli heyeti toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda karşılıklı görüş alış verişi yapılarak, gündemde olan konular ele alındı.

Editör: Haber Merkezi