Vali Gökmen Çiçek’in ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ Mesajı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak için uyuşturucu konusunda uluslararası alanda eylem ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak kabul etmiştir.

Hepimiz biliyoruz ki uyuşturucu madde kullanımı, toplum sağlığını, güvenliğini ve esenliğini tehdit eden geleceğimiz gençlerimizi hedef alan önemli bir toplumsal sorundur. Özellikle terörün ve organize suç örgütlerinin finansman araçlarından biri olan uyuşturucu ticaretini önlemek, terör örgütlerinin maddi gücünü zayıflatmak bakımından da önemlidir.

İçişleri Bakanlığımız uyuşturucuyla mücadelenin topyekûn ve kararlıkla sürdürülebilmesi adına 81 ilde eş zamanlı toplantılar yapmaktadır. Bu toplantılar ilimizde de başkanlığımda dönem dönem yapılarak uyuşturucu ile mücadeleye sıkı bir şekilde devam edilmektedir. Ülkemizde uyuşturucu kullanımı Avrupa ülkelerine kıyasla düşük olsa da mücadeleye kararlıkla devam ediyoruz. Gençlerimizi uyuşturucu belasından korumada hepimize önemli görevler düşüyor. Başta aile ve okul olmak üzere medya ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda birlikte hareket etmesi hayati önem taşımaktadır. Çocuklarımızı, gençlerimizi bu zehrin pençesinden bir an evvel kurtarmalıyız. Bakanlığımızın En İyi Narkotik Polisi Anne projesi ile annelerimiz bilinçlendirilmekte, bu konuda bir farkındalık ve duyarlılık oluşturulmaktadır. Bu kapsamda bizlerde Kadın Kültür Evleri’miz ve kamu kurum ve kuruluşlarımızda annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunuyoruz. Çünkü geleceği şekillendiren, gelecek nesillerin yetişmesinde en etkili kişi annelerdir. Bizlere düşen görev dışarıda bu kötülüklere geçit vermeyerek, alt yapıyı güçlendirerek çalışmalara devam etmek. Annelerimize düşen görev ise bilinçlenerek çocuklarımızı ve gençlerimizi yakından izlemeleri ve olası durumları erken tespit edebilmeleridir. İnşallah el birliğiyle bu mücadeleden başarıyla çıkacağız.

Bu vesileyle, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’nün; bu alanda farkındalık yaratarak toplumsal bilincin artırılmasına katkı sağlamasını ve uyuşturucunun başta ülkemiz ve dünya için tehdit unsuru olmaktan çıkmasını temenni ediyorum.

Editör: Haber Merkezi