Vali Gökmen Çiçek’in Polis Haftası Mesajı

Dünyanın en zor coğrafyasında, bağımsızlığımızın teminatı ay yıldızlı bayrağımızın altında bu aziz milletimizin hizmetinde, gece gündüz mesai mefhumu gözetmeksizin her türlü takdirin üzerinde bir fedakârlık anlayışıyla görev yapan Türk Polis Teşkilatı’mız 177. Yaşını kutluyor.

Aziz milletimizin devletiyle kurduğu ilişki, tarih boyunca başka ülkelerden çok daha farklı, çok daha insancıl bir özellik göstermiştir. Valisini, kaymakamını devlet kapısı bilmiş, askerini “Mehmetçik” diye sevmiş, polisini de 177 yıldır kendi öz evladı, ailesinin bir ferdi olarak bağrına basmıştır.

Milletimizin huzuru ve güveni için asayişin temini, suç ve suçluyla mücadelede, cesareti, kararlılığı, merhameti, disiplini ve azmiyle büyük bir başarı örneği sergileyen Türk Polisi, milletinin kendisine duyduğu güvene layık olabilmek için kurulduğu ilk günden beri büyük bir fedakârlık ortaya koymaktadır. Bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olarak vatandaşlarımızın huzur içerisinde başını yastığa koyabilmesini sağlamak için gecesini gündüzüne katan, asayişi temin etmek noktasında uyuşturucuyla, terörle, kaçakçılıkla ve siber suçlarla mücadeleye kadar her alanda dünya çapında başarılarıyla görev yapan emniyet ekiplerimiz göğsümüzü kabartmaktadır.

Gücünü kanunlardan, vatan, bayrak ve millet aşkından alarak 177 yıldır büyük bir gurur ve şerefle ortaya koyduğu bu hizmet anlayışını, gelecek kuşaklara da aynı hassasiyetle aktaran Türk Polisi, dünya var oldukça da mücadelesini sürdürecektir.

Afyonkarahisar’ın huzur ve güven kenti olarak anılmasında, yoların kavşak noktasındaki şehrimizde sorunsuz bir ulaşımın sağlanması noktasında etkin rol üstlenen Emniyet Müdürlüğümüz yürüttükleri gayretli çalışmalarıyla vatandaşlarımızın takdirini toplamakta, başarılı operasyonları, suç ve suçluya geçit vermeyen azim ve kararlılıklarıyla takdirlerin en büyüğünü hak etmektedirler.

Suçlunun peşine kelepçeyle, virüs tehdidi nedeniyle evinden çıkamayan yaşlımızın kapısına ise vicdan ve merhamet duygusuyla giden polisimiz aziz milletimizin dualarıyla çalışmalarını büyük bir aşk ve gayretle sürdürmektedir.

177 yıldır milletimizin huzurunun ve güveninin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, taşıdığı üniformanın hakkını veren, yüksek bir sadakat ve fedakârlıkla görev yapan tüm mesai arkadaşlarımı da sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Editör: Haber Merkezi