Vali Gökmen Çiçek’in Engelliler Haftası Mesajı

Huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli insanlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Hayatın tüm alanlarında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını gösteren engelli kardeşlerimiz spor, sanat, siyaset, eğitim ve iş dünyasında elde ettikleri nice başarılarla bizleri gururlandırmaktadır.

Devlet olarak engelli insanlarımızın sorunlarını çözmek, onları toplumsal hayata daha fazla kazandırmak için elimizden geleni yapıyor, her konuda onların yanında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya gayret ediyoruz.

Toplumun her kesimiyle işbirliği içinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde bugün ülkemizde istihdamdan eğitime, bakım hizmetlerinden sosyal yardımlara kadar engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli bir yol alındı.

Engelli kardeşlerimizin önünde bulunan engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve engellilerimizin eğitimle, istihdamla üretken olmalarını sağlayarak yaşayabilmelerine destek vermek, toplumsal yaşama tam katılımını sağlamak hepimizin ortak gayesidir.

Geleceğe güvenle bakan bir toplumu inşa etmek, hiç kuşkusuz engelli ya da engelsiz ortak umut ve hedefleri paylaşarak birlik ve beraberliği sağlamaktan geçmektedir. Engelliler Haftasının zihinlerdeki engelleri kaldırmaya vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Editör: Haber Merkezi