Vali Gökmen Çiçek’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, Türk ulusunun kaderine yön verdiği bir tarihtir. 101. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız bugün, millet olarak kurtuluşumuzun, devlet olarak kuruluşumuzun kaynağıdır. Her ne kadar salgın nedeniyle bu yıl da özlediğimiz coşkulu kutlamaları yapamasak da evlerimizde ve dijial platformlarda bu coşkuyu tüm dünyaya duyurmalı ve yaşamalıyız.

Ülkemizin geleceğinin çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğine inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu özel ve anlamlı günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan, 101 yıldır milletimizin çocuklarımıza olan inancının bir sembolü olmuştur. Kurulduğu ilk günden bugüne milletimizin iradesi ve idealleri doğrultusunda azimle çalışan, ülkemizi aydınlık yarınlara emin adımlarla taşıyacak olan reformları kararlılıkla hayata geçiren TBMM, aynı azim ve kararlıkla vatandaşlarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışmalarını sürdürecektir.

Sevgili Çocuklar

Bizlerin gelecek adına umudu ve güvencesi sizlerin gözlerindeki ışıktır. Sizlerin çok okuyan, sorgulayan, farklı fikirler üreten, eleştirel düşünebilen, teknolojiye, bilime hakim, düşünen ve bu düşüncelerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, toplumsal değerlerine bağlı bireyler olarak sizlere bırakılan bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkmanız gerekmektedir. Bu ülkenin umudu, yarınları sizlersiniz. Sizler bugünden çok çalışır, kendinizi en donanımlı şekilde yetiştirirseniz ülkemizde o ölçüde ilerleyecek ve yükselecektir.

Dünyayı etkisi altına alan salgın tehdidiyle ve bir taraftan da ülkemizi tehdit eden unsurlarla el birliği ile mücadele etmekteyiz. Ülke olarak inşallah bu mücadeleden zaferle çıkacağız. Hep birlikte zor bir imhitan verdiğimiz bu süreç en çok da sizleri zorluyor. Özlediğiniz okullarınızdan uzunca bir süredir uzak kaldınız. Ancak bu durum sizleri derslerinizden, hayallerinizden uzaklaştırmamalı. Bu dönemde evinizi de bir okul olarak görüp, eğitimde geri kalmamanız, aynı şekilde 101. Yılına ulaştığımız 23 Nisan coşkusunu da arkadaşlarınızla, öğretmenlerinizle dijital ortamlarda doyasıya yaşamanız bu süreçte en büyük dileğimdir.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.

Editör: Haber Merkezi