Vali Gökmen Çiçek’in “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü” Mesajı

Milletimizin tarih boyunca ortaya koyduğu emsalsiz kurtuluş mücadelesinin, yeniden dirilişinin şanlı destanı, Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. Yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı her kelimesinde inancı, her dizesinde imanı, her kıtasında cesareti ve kararlılığı bize gururla yaşatan, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesi, İstiklal Marşımız geçmişle geleceğimizi buluşturan, milletimizin en kıymetli ortak değerlerindendir.

Geçmişten bugüne tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, ölümsüz şairimizin milletimize armağanı İstiklal Marşı ile gözler önüne serilen değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.

“Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak anılacak 2021 yılında da Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Afyonkarahisar’ımızda milletimize İstiklal Marşı’nı hediye eden vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, onun kişiliğini ve eserlerini gelecek nesillere anlatmak ve aktarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.

Editör: Haber Merkezi