Vali Gökmen Çiçek’in 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Askeri dehasını, vatan sevgisiyle birleştirerek, milletin bağımsızlığı için tarihte eşine az rastlanır bir zafere imza atan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Şanlı tarihimize damga vuran, Milli Mücadelemizin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilkeleri, düşünceleri ve yaptıklarıyla her zaman ilham kaynağımız olan eşsiz bir liderdir.

Yalnızca milletimizin değil bütün insanlığın saygısını ve takdirini kazanan Mustafa Kemal Atatürk; “Ya istiklâl, ya ölüm!” diyerek, saygın ve şerefli Türk ulusunun baskılara boyun eğmeyeceğini, bağımsızlık meşalesinin hiçbir zaman söndürülemeyeceğini ve ilelebet payidar kalacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Bizlere bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran, bir asker ve devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve özlemle andığımız bu günde onun Türk ulusuna olan inancını ve güvenini rehber almalıyız. Onun milletimize bıraktığı en büyük miras, kendi ayakları üzerinde durabilen her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı hedefleyen, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bağımsız Türkiye Cumhuriyetidir. Bu mirasa sahip çıkmak, ülkemizi aklın ve bilimin rehberliğinde geleceğe taşımak bizlerin en önemli vazifesidir. Bu bilinçle yılmadan, yorulmadan üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, silah arkadaşları olmak üzere istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum

Editör: Haber Merkezi