Vali Gökmen Çiçek’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Emeğin, alın terinin kutsallığını yansıtan, işçi ve emekçi kardeşlerimizin dostluk, birlik ve beraberliğinin simgesi olarak kutladığı bayram olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bu yılda pandeminin gölgesinde kutluyoruz. Öncelikle üreten, emek harcayan, bu ülke için gece gündüz çalışan tüm emekçi işçilerimizin bayramını kutluyorum.

Dünyada işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için verdikleri mücadelenin başlangıcı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çalışma hayatında yaşanılan sorun ve sıkıntılarının dile getirilmesi, haklarının korunması, iyileştirilmesi ve hatırlanması açısından önemli bir gündür. 1 Mayıs, sabah gün ağarmadan sokağı temizleyen temizlik işçisinin, kahvaltılarımıza sıcacık simitler yetiştiren fırıncının, işlerimize gitmek için bindiğimiz otobüsün şoförünün, kışın soğukta, yazın sıcakta elleri nasır tutan inşaat işçisinin, tarlada çapa yapan, çit süren, toprağa can veren çiftçinin, fabrikada, tesislerde ve daha birçok iş kolunda bu ülkenin ekonomisine can suyu olan, alın teriyle, emeğiyle çalışma hayatına katılan işçilerimizin bayramıdır.

Ülkemizin kalkınmışlık hedeflerine ulaşmasında ve istikrar içerisinde büyümesinde işçi ve emekçilerimizin rolü kuşkusuz çok büyüktür. Devletimiz imkânlar dâhilinde işçi ve emekçilerimizin yanında olarak, haklarının ve çalışma koşullarının ve emeklerinin karşılığını almaları noktasında önemli çalışmalar yapmaktadır. Tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından bayram olarak kutlanan 1 Mayıs günü, ülkemizde de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edilmiştir. Her geçen gün büyüyen, özellikle savunma sanayiinde ortaya koyduğu gelişmeyle uluslararası arenada rekabet edebilen güce ulaşan Türkiye, hizmet sektöründen, sanayi ve üretime, tarım ve hayvancılıktan, sağlık sektörüne kadar her alanda fedakâr iş gücü ve her geçen gün artan nitelikli işçisiyle geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir.

Helal lokma kazanmanın ve çalışanın hakkının alnının teri kurumadan verilmesinin kutsal sayıldığı bir medeniyetin, kültürün evlatları olarak tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; çalışma hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi