Vali Gökmen Çiçek Trafik Birim Amirleri Bölge Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Karayolu trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik illerde yürütülen faaliyetlerin, hedeflere ulaşmadaki etkinliğinin detaylı olarak değerlendirilmesi, alanda trafik güvenliğine ilişkin sorunların ayrı ayrı irdelenerek, uygulayıcı personelin çözüme yönelik görüş ve önerilerinin birlikte değerlendirilmesi amacı ile Afyonkarahisar ev sahipliğinde düzenlenen Trafik Birim Amirleri Bölge Değerlendirme Toplantısı Vali Gökmen Çiçek'in katılımıyla yapıldı.

İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’nun canlı bağlantıyla katıldığı toplantıya Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Trafik Daire Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ve trafikten sorumlu birim amirleri katıldı.

2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği strateji belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde iller tarafından yürütülecek faaliyetlerin ve hedeflere ulaşmada etkinliklerin detaylı olarak değerlendirilmesi, trafikle ilgili sorunların incelenerek, uygulayıcı personelin çözüme yönelik görüş ve önerilerinin alınması amacıyla düzenlenen Trafik Birim Amirleri Bölge Değerlendirme Toplantısında, kurumlar tarafından son 6 ay içinde gerçekleştirilen trafik tedbirleri değerlendirildi.

Yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından ilgili kurumların yapılan çalışmalara gerekli desteğinin sağlanması amacıyla görüş alışverişinde bulunuldu.

Geçmiş Yıllara Göre Ulaşım Alanında Değişim Yaşandı

Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar'da termal bir oteldeki Trafik Birim Amirleri Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de geçmiş yıllara göre ulaşım alanında değişim yaşandığını söyledi. İçişleri Bakanlığının "Yayaya Yol Ver" ile "Kırmızı Düdük" projelerinin önemine dikkat çeken Çiçek, açıklamalarına şöyle devam etti: "Trafikte ölümlü kazaların azalması için yapılan projelerle bakanlıkta eksisi artısıyla günlerce ve haftalarca çalışıldığını biliyorum. Hedeflerin birebir nasıl tutulduklarını görüyordum. Yüzde 56'lık bir azalma olmasıyla gerçekten hedefe fazlasıyla ulaşıldığını görüyorum. Ayrıca ölümlü trafik kazalarını mutlaka analiz ediyorlardı. Ben açıkçası şaşırıyordum. Gerçekten çok büyük çalışmalar yapıldı. 'Kırmızı Düdük' projesi de bayramlarda birçok can kaybının önlenmesine katkı sağladı.”

İl genelinde trafikle ilgili çalışmaların değerlendirilmesi ve eksikliklerin tespit edilerek çalışmaların hızlandırılması amacıyla kararların alındığı toplantı, Vali Gökmen Çiçek’in yaptığı değerlendirmenin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi