Vali Gökmen Çiçek Sosyal Tesis Yapılacak İstasyonu İnceledi

Yöresel Ürünlerin satışının ve ikramının yapılacağı Belediye Sosyal Tesisleri olarak planlanan eski İzmir Tren İstasyonunda incelemelerde bulunan Valimiz Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten projeye ilişkin bilgiler aldı.

Tarihi Tren İstasyonu Belediye Başkanlığının girişimleri ile restore edilecek ve Unesco Tescilli Gastronomi Unvanlı şehrimizin yöresel lezzetlerinin satışı ve bu lezzetlerin vatandaşlara ikram edildiği bir sosyal tesis yapılacak.

Eminim İlgi Gören Bir Yer olacak

Tren istasyonlarının bizim milletimizin kültüründe, tarihinde, mazisinde çok eski olmamakla birlikte ayrı bir hüzün akla getirdiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Tren yolu ya da tren istasyonu gördüğümüzde hep bir Almanya’ya giden gurbetçilerin gidişleri akla gelir. 1. Dünya Savaşı öncesi Hicaz Demiryolundaki acı hatıralar, kavuşmalar akla geliyor. Tren yollarında bizler hep bir hüzün hissederiz. Bazen ayrılıklara bazen de kavuşmalara vesile olmuş yerlerdir tren istasyonları. Afyonkarahisar’ın eski İzmir Tren İstasyonu çok şey anlatıyor, çok hatırayı bünyesinde taşıyor. Çevresindeki taş binalar, tren yolu ile bütünleştiğinde insanın hafızasını farklı yerlere götürüyor. Böyle bir noktanın boş kalması, harap olmasına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in gönlü razı gelmemiş olacak ki burayı Sosyal Tesis yapmaya karar vermiş. Afyonkarahisar’ın Gastronomi şehri olması, istasyonun tarihi ve doğal dokusunu baz alarak burayı bir Gastronomi alanı yapacak. Çok güzel bir düşünce. Burası şehre kazandırıldığında eminin bu yerde insanlarımız çok güzel vakit geçirecekler ve bu tarihi doku kaybolmamış olacak” dedi.

Vali Gökmen Çiçek, istasyonda yapılacak restorasyon ve diğer çalışmalara ilişkin ayrıntılı bilgiler alarak, çalışmaların yapılacağı noktalarda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte incelemelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi