Vali Gökmen Çiçek Kovid-19 Tedbirlerini Denetledi

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında il genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetimler yapılıyor.

Vali Gökmen Çiçek, kent merkezinin en işlek caddelerinde denetimlere katılarak işletmelerde ve sokaktaki vatandaşların sosyal mesafe kuralı, hijyen ve maske kullanımı zorunluluğuna uyup uymadığını denetledi.

İşletmelerde esnafla ve sokaktaki vatandaşlarla sohbet ederek maske dağıtan Vali Çiçek, sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesini istedi.

Denetimler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı yoğun denetimler yapıldığını ve Afyonkarahisar’da da tüm ilçe Kaymakamları ile kurum amirlerinin sokaklar ve meydanlarda denetimlerde olduğunu söyledi.

Duyarlılığımızı Hiç Bırakmayalım

Vatandaşların tedbirler konusunda duyarlı davrandığını belirten Vali Gökmen Çiçek: "Valilikten çıktığımız andan itibaren sokaklar, caddeler ve işletmelerde halkımızın maske taktığı, sosyal mesafelerine dikkat ettiklerini gözlemledik. Fakat bu hastalık bir anlık bir şey ve şakası yok. Biz sürekli bu konuda vatandaşlarımızdan 'ne olursunuz kendiniz, çocuklarınız ve bizler için duyarlılığımızı hiç bırakmayalım' diyoruz. Bazen belki sıkılıyoruz ve zor oluyor. Ama bırakmamak zorundayız. Afyonkarahisar'ımız kavşak noktası bir şehir ve ilçelerimizde büyük. Bizler bu konuda duyarlı ve dikkatli olmamız gerekiyor. Bütün illerimiz hassas ama biz onlara göre daha çok hassasiyet göstermek için çabalayacağız” dedi.

Koronavirüs Kontrolümüz Dışına Çıkmış Değil.

Afyonkarahisar'daki koronavirüs vakalarına ilişkin de bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek: “Tüm Türkiye'de olduğu gibi vaka durumunda bizde de bir miktar artış oluyor. Ancak mücadeleyi bırakmıyoruz. Afyonkarahisar olarak bu konuda gerçekten halkımızın duyarlılığı ve bizlerin aldığı sıkı tedbirler etkili oluyor. Yine filyasyon ekiplerimizin sürekli dışarda olması ve karantina tedbirlerimizi uygulamakla koronavirüs kontrolümüz dışına çıkmış değil. Ancak tedbirlere uymadığımız taktirde Allah korusun çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz. Yasakların kalkmasının ardından vatandaşların rahat hareket etmesinden dolayı vakalarda artış yaşandı. Çok dikkatli olmalıyız” dedi.

Kurallara Dikkat Ettikçe Bu Hastalığı Yeneceğiz

"Aslında kötü değiliz demekten de korkuyorum" diyen Çiçek, "Biz sürekli en kötü bizmiş gibi düşüneceğiz. Avrupa ve dünyanın birçok yeri bu hastalıkta dökülürken biz ülke olarak her türlü tedbiri aldık. Gayet de güzel yönetim sergiledik. Hastalık şuanda bizim kontrolümüz altında. Maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat ettiğimiz sürece biz bu hastalığı kesinlikle yeneceğiz."

Vali Gökmen Çiçek'in denetimlerine Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Mustafa Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve polis ekipleri de eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi