Vali Gökmen Çiçek Kilim Diyarı Bayat İlçesini Ziyaret etti

Göreve geldiği günden bu güne ilçe ziyaretlerine aralıksız devam eden Vali Gökmen Çiçek, bu kapsamda Bayat İlçesini ziyaret etti.

Sayın Vali Gökmen Çiçek Valiler Kararnamesi ile Afyonkarahisar’a atanıp göreve başladığından beri ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Vali Gökmen Çiçek, programları kapsamında bugün kilimiyle ünlü Bayat İlçesini ziyaret etti.

Ziyaretlerine Bayat Kaymakamlığında başlayan Vali Gökmen Çiçek, Kaymakam Ömer Çiçek’ten ilçenin nüfus, sağlık, eğitim, asayiş ve ekonomik yönünden genel durumunu içeren brifing aldı.

Daha sonra ilçe programına Bayat Belediyesi ziyaretiyle devam eden Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Halil İbrahim Bodur ile ilçede yürütülen projeler ve yapılan diğer çalışmalar hakkında görüştü.

Belediye programı sonrası 2004 yılında Şırnak’ta Şehit düşen J. Astsb. K. Çvş. Bahadır Özenç’in ailesini ziyaret edip, anne Satı ve Baba Ali İhsan Özenç ile görüşen Vali Gökmen Çiçek: “Allah bizi sizlere hiçbir zaman mahcup etmesin” dedi.

Programının son bölümünde Türkiye’nin patentli son kilimi olan, yüzde yüz kök boyadan yapılan ve 120 yıl renklerini muhafaza edebilen meşhur Bayat Kilimlerinin dokunduğu Bayat Kilim Atölyesi’ni ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Atölye yetkililerinden dünyaca ünlü kilimin dokuma aşamalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi