Vali Gökmen Çiçek Gün FM Radyosunda Canlı Yayın Konuğu Oldu

Vali Gökmen Çiçek yılın ilk radyo programında Radyo Gün FM’de Gündem programında gazeteci İsmail Akar’ın sorularını yanıtladı.

Afyonkarahisar’a alıştığını ve artık memleketi olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “ Afyonkarahisarlı olmak burada doğmak değildir. Bu şehir için dertlenmek, bu il için bir şeyler yapmaktır. Ben bu şehri çok seviyorum. 2021 yılı verimli bir yıldı. Afyonkarahisarlı vatandaşlarda tanıtımla ilgili iyi bir bilinç oluştu. Şehrin kendine güvenmesi gerekiyordu. Şehirdeki her bir kesimin bu şehrin değerini hissetmesi için yoğun çaba sarf ettik. Her bir Afyonlu aslında Afyon’un tanıtım elçisi. Kurumsal bir refleksle değil daha farklı bir modelle çalışmaya başladık. Ekip arkadaşlarımın da uyumu ile güzel bir çalışma dönemini geride bıraktım” dedi.

2022’de Maltaş’ı Çok Sık Duyacaksınız

Afyonkarahisar’ın birçok farklı yönünün ortaya çıkması gerektiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar termal turizmiyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, tarihi ve kültürel değerleriyle farklı bir şehir. Sadece termal ile değil tüm özellikleri ile ön plana çıkması gerekiyor. Şehir adeta bir film platosu gibi. Bu özelliklerin bir bir ortaya çıkması gerekiyordu. Ayazini bölgesinden başlayan çalışmalarımız hızla çeşitleniyor. Maltaş’ta kazılar son aşamaya yaklaştı. 2022’de Maltaş’ı çok sık duyacaksınız. Maltaş görenleri inanılmaz etkileyen bir eser. Bu yıl binlerce insanı ağırlayacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

2022 Yılı Altın Yılı Olacak

Projelerden beklendiğiniz sonucu alabildiniz mi? şeklindeki soruyu da yanıtlayan Vali Çiçek: “kadın kültür evleri projesi her geçen gün büyüyen bir proje. Sürekli de takip edilmesi gereken bir proje. Eğitimler, üretimler her gün yenileniyor ve her biri ayrı ayrı takip ediliyor. Kadınlarımız bizlere güvendiler ve bizler bu güvenle yola çıktık. Kaymakam ve Belediye Başkanları uyumlu çalışarak bu işi büyük bir fedakârlıkla omuzlandılar. Geldiğimiz noktada güzel bir sinerji oluştu. Her güzel gelişme bizleri mutlu ediyor. Ama hala yolun başındayız. Her gün daha fazla çalışmaya ve yeni şeyler üretmeye mecburuz. Bu proje başladığında ilk destekleyenlerden birisi de Fadime Akar oldu. Kendisi her konuda projemize destek veriyor. Büyük bir teşekkürü hak ediyor. 2022 yılı kadın kültür evlerimiz ve kooperatiflerimiz açısından altın yılı olacak “diye konuştu.

Albikere.com’u Destekleyelim

Albikere.com’un başarısından da bahseden Vali Gökmen Çiçek: “Şuanda 800 firmamız var. Bu firmalardan 300’ü başka ilden. Bu konuda daha çok duyarlı olmalıyız. Afyonkarahisarlı firmalarımızın tamamının burada olması gerekiyor. Çünkü öğrencileri ve kadınlarımızı destekleyen bir proje. Bu projenin daha çok büyümesini isterim. Daha çok genci burada istihdam etmek isterim. Afyonkarahisar’ın öz ve öz değeri. Lütfen bu sitemize sahip çıkalım, destekleyelim” dedi.

Koçluk Sistemi ile Eğitimde Başarıyı Artıracağız

Eğitimde başlatılan seferberliğe ilişkin de konuşan Vali Gökmen Çiçek: “Tüm eğitim camiamız sahada, Kaymakamlarımız sürekli veli ziyaretindeler. Her 5 öğrenciyi bir öğretmene zimmetledik. Koçluk ya da mihmandarlık sistemi diyebiliriz. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi daha sıkı takip ediyor. Tüm ilçelerimizi ve eğitimdeki eksikliği aynı tabloda takip ediyoruz. Her ay ortak sınav var. Veli ziyaretlerimiz ile de aslında öğrenciyi dersten uzaklaştıran durumları daha net görüyoruz. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Velilerde farkındalık oluşturmayı da istiyoruz. İnşallah başarılı olacağız. Koçluk sisteminin yakın takipçisiyim. Hedefimiz Afyonkarahisar’da başarı ortalamasını 2 puanda olsa artırmak” şeklinde konuştu.

Vali Çiçek program sonunda Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşerek radyonun çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi