Vali Gökmen Çiçek, Gastronomi Konağı’nın Açılışına Katıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete sunulan, Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri ile mutfak kültürünü tüm yönleriyle aktaracak olan Gastronomi Konağı, Vali Gökmen Çiçek’in katıldığı törenle açıldı.

Burmalı Mahallesi’nde Benlioğlu Konağı olarak bilinen Bin 150 metrekare alana sahip, 16 odalı tarihi yapı restore edilerek Gastronomi Konağı’na dönüştürüldü. Afyonkarahisar’ın geçmişten bugüne mutfak kültürünü yansıtan, her bir odasının tarihsel ve kültürel değerlerle isimlendirildiği Gastronomi Konağı Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Vekili Hv. Ss. Alb. Özgür Büyüköztürk, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yılmaz Kırgel, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, il müdürleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete açıldı.

Burası Afyonkarahisar’ın Gözbebeği Olacak

İlk olarak konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “112 yıllık tarihe sahip Benlioğlu Konağı, gastronomimize yakışır bir şekilde restore edildi. Konağımızın içerisinde Afyon’un tarihi sürecinden geçen kavimlerle ilgili Lidya Odası, Hitit Odası, Frig Odası, Selçuklu Odası, Osmanlı Odası, Cumhuriyet Odası gibi sembolik odalar oluşturduk. İki odamızı da Afyon mutfağının vazgeçilmezi olan yer sofrasına göre dizayn ettik. Burada sadece Afyonkarahisar’ımıza özgü yemek çeşitleri olacak. Kadim şehrimize gelen misafirlerimiz burada zengin yemek kültürümüzü tanıyabilecek. Bu yerin hem belediyemize hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah burası Afyonkarahisar’ın gözbebeği olacak” dedi.

Bu Şehri Marka Şehir Yapmak İçin Canla Başla Çalışıyoruz

Afyonkarahisar’ın iddialı bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Gökmen Çiçek: “Basamakları birer birer çıkmıyoruz, basamakları ikişer ikişer, üçer üçer, dörder dörder çıkıyoruz. Her alanda hiçbir alanı boş bırakmadan bütün kurumlarımız el ele büyük bir seferberlik içerisinde bu şehri marka şehir yapmak için canla başla çalışıyoruz. Her alanda varlığımızı gösteriyoruz. İşte Ticaret Odası Başkanımız burada, Türkiye’nin en iyi Ticaret Odası, en çalışkan, en kurumsal ticaret odası olmak için bir mücadele veriyor. İl Genel Meclisi Başkanımız bütün köyleriyle, bütün yaptığı yeniliklerle en iyisi olmak için mücadele veriyor. Afyonkarahisar Belediyesi de yine Jandarma Komutanımız, Üniversitemiz AKÜ bizim gururumuz. Türkiye’de 240 üniversite arasından 52. sırada yer aldı. Üniversitemizin gerçek manada yerini tescilledi. Biz de bundan gurur duyduk. Dolayısıyla inşallah daha da çıtayı yükselteceğiz bütün kurumlarımızda. Müftülüğümüz canla başla çalışıyor. Yaptıkları kitap kahveler her yerde hizmetleri görülüyor. Afyonkarahisar’da Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterini aramızda ki onlar Türkiye’nin en iyi Zafer Kalkınması seçildiler bölgede yaptıkları hizmetlerle. Her yerde varız” diye konuştu.

Birçok Unvanı Daha Hep Beraber Alacağız

Afyonkarahisar Belediyesi organizasyonluğunda düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nı da hatırlatan Vali Gökmen Çiçek: “Belediyemiz muazzam bir organizasyon düzenledi. İnanın güzel olacağını bekliyordum ama bu kadar muhteşem bir şey beklemiyordum. Sekiz gün boyunca oradaki birçok kişi hiçbir şehir bunu bu kadar güzel, bu kadar sorunsuz, bu kadar nezaketli bir şekilde tamamlayamaz diye kaç kişi söyledi. Değil Türkiye’de Avrupa’da bunlar yapılamaz dediler. Biz Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti son zamanlarda uluslararası yaptığı organizasyonlara zaten damga vurmuştu biz de Afyonkarahisar olarak ülkemizin bu çıkışına katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşte Belediyemiz hemen o organizasyondan sonra hızı kesmeden bir yandan da buradaki çalışmasını devam ettirdi. Hem bizim dört gözle beklediğimiz bu muhteşem Konağı hazır hale getirdi. Birkaç kere de Belediye Başkanımızla gezme fırsatı bulmuştum. Ben Belediye Başkanımızın şahsında Afyonkarahisar Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ediyorum. Bu konağı tamamladılar, sözlerinde durdular ve gastronomi alanında yaptıkları katkılar nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi’ni alkışlıyorum. Ayrıca bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece nasıl gastronomide biz Türkiye’nin üçüncü şehri olduysak birçok unvanı daha hep beraber alacağız çünkü bu şehir buna yakışıyor, bu şehir gerçekten unvanlara yakışıyor. Birlikte çıta mıta dinlemeyeceğiz çok daha yukarılara inşallah hızla ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi Toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi