Vali Gökmen Çiçek Frigya Bisiklet Festivali’ni Başlattı

Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Free Bisiklet Topluluğu iş birliğinde düzenlenen Frigya Bisiklet Festivali Zafer Meydanından start aldı.

Anıtpark önünde toplanan yaklaşık 250 bisikletli, Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in konuşmalarının ardından Afyonkarahisar’ın sokaklarında kısa bir tur attıktan sonra İhsaniye ilçesindeki tarihi Frig Vadisine hareket edecek.

Şehrin Tanıtımına Katkı Sağlayacak

Etkinlik öncesi konuşan ve gizemli ve spor şehri Afyonkarahisar'da büyük bir organizasyona imza atıldığını söyleyen Vali Gökmen Çiçek: "Hükümetimizde son zamanlarda bisiklet kullanılması ve sporunun gelişmesi için büyük çaba sarf ediyor. Afyonkarahisar'da da bunun için farkındalık oluşturuyoruz. Bugün bu organizasyonda bisikletlilerimiz, şehrimizin tarihi sokaklarını gezecekler. Ardından da Frigya bölgesine geçecekler. Farklı ülkelerden ve Türkiye’nin farklı illerinden sporcularımızın katıldığı bu etkinlik İnşallah Afyonkarahisar'ın tanıtımına ve sporun gelişmesine katkı sağlayacak” dedi.

Afyonkarahisar’a Bisiklet Yolu Yapacağız

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de Afyonkarahisar'da her hafta çok güzel organizasyonların yapıldığını vurgulayarak bugün de Türkiye'nin her yerinden gelen bisiklet severlerde kentin tarihi ve kültürel mekânlarını gezeceğini kaydetti. Başkan Zeybek, yakın zamanda Afyonkarahisar’a uzun ve güzel bir bisiklet yolu kazandıracaklarını da söyledi.

Frigya Bize Göre Dünyanın Sekizinci Harikasıdır

Free Bisiklet Topluluğu Koordinatörü Birsen İnal de Frigya Bisiklet Festivaline Türkiye'nin her yerinden bisiklet tutkunun katıldığını ve güzergâh hakkında bilgi verdi. Frigya’yı keşfetmeye geldiklerini belirten İnal: “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur felsefesiyle yola çıktık. Bisiklet tutkunları doğayı ve kendini sever, çevreyi korur. Bisiklet benzin yakmaz, ekonomiktir ve cebini korur. Ayrıca, Frigya bize göre dünyanın sekizinci harikasıdır. Bölgede çok güzel tarihi mekânlar bulunuyor. Arkadaşlarımızla Afyonkarahisar'daki Frigyayı keşfetmeye geldik." dedi.

Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in start vermesiyle sporcular Afyonkarahisar sokaklarında gerçekleştirecekleri ziyaretlerine başladı. Festival, Pazar günü sona erecek.

Editör: Haber Merkezi