Vali Gökmen Çiçek Derbent Köyü’nde Güneş Enerji Sistemini İnceledi

Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, Bayat KHGB Başkanlığınca yapılan Derbent Köyü İçme Suyu Pompası ve Güneş Enerji Sisteminden incelemelerde bulundu. Vali Çiçek, daha verimli ve kullanışlı olacak şekilde yapılan proje hakkında bilgiler aldı.

İlçe ziyaretlerine aralıksız devam eden Vali Gökmen Çiçek, bu kapsamda Bayat ilçesi Derbent Köyü’nde Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle yapılan İçme Suyu Pompası ve Güneş Enerji Sisteminde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Vatandaş Memnuniyeti Her Şeyin Üzerindedir

Proje hakkında bilgiler alan Vali Gökmen Çiçek, mevcut olarak kullanılan sistemleri daha verimli ve daha kullanışlı hale getiren ve aynı zamanda mobil kumanda ile yönetilebilen sistemde emeği olan herkese teşekkür etti. Vatandaşlara en iyi hizmetin verilmesi ve tüm köylerin en modern sistemlerle donatılması adına devletimizin tüm imkânlarını seferber ettiğine değinen Vali Gökmen Çiçek: “Vatandaşlarımızın memnuniyeti her şeyin üzerindedir” dedi.

Sistem Maksimum Verim ve Tasarruf Sağlıyor

Derbent Köyü İçme Suyu Pompası ve Güneş Enerjili Sisteminde hali hazırda yapılan sistemlerdeki şebeke ya da güneş pompa gücüne göre çalışma sistemi her iki enerji kaynağını da aynı anda kullanarak maksimum verim elde etmek sistemi üzerine kuruldu. Sistem aynı zamanda tam otomasyonlu olup, depodaki su miktarını ölçerek kuyunun çalışmasını güneşlenme saatine göre alıp, maksimum verim ve tasarruf sağlıyor. Sistemde son teknoloji olan 400 watt monokristal yapılı paneller kullanılarak panel verimliliği en üst seviyede tutulmuş, ileriye dönük olarak sistemin on-grid yani sisteme enerji satışı yapılabilmesine olanak sağlanmıştır.

Editör: Haber Merkezi