Vali Gökmen Çiçek Covid-19 Denetimi Gerçekleştirdi

İçişleri Bakanlığı Covid-19 Ek Tedbirleri Genelgesi uyarınca, “Sağlık için Hepimiz için” mottosuyla, vatandaşları bilinçlendirmek ve salgınla mücadeleyi hep birlikte gerçekleştirmek amacıyla denetimler yapıldı.

Denetimlere katılan Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milli Birlik Caddesi üzerinde iş yerlerini ziyaret ederek, Covid-19 tedbirlerine uyulup uyulmadığını denetledi. Esnafa maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatan Vali Gökmen Çiçek, kurallara uyulması yönünde uyarılarda bulundu.

Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milli Birlik Caddesinde karşılaştığı vatandaşları da denetleyerek maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında tavsiyelerde bulundu.

İlimizdeki salgın sürecinde alınan tedbirler ve uygulanan denetimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Gökmen Çiçek, il genelinde yoğun bir denetim gerçekleştirildiğini söyledi. İl merkezinde denetimlerin kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Vali Çiçek, denetimlerde özellikle toplumun yoğun olduğu yerlerin dikkate alınarak, marketler, pazar yerleri ve toplu taşıma yapılan bölgelere ağırlık verildiğini söyledi.

Allah Rızası İçin Kendinizi Düşünmüyorsanız Milletimizi Düşünün

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşlarımızı tedbirler konusunda bir kez daha uyarmak adına sahadayız diyen Vali Gökmen Çiçek: “Covid-19 gerçekten dikkat etmemiz gereken, şakası olmayan, bir anlık maskemizi aşağıya indirmemiz ile karşılaşabileceğimiz bir virüs. Hastalığı geçirenlerin yaşadıklarını dinlediğimizde inanın tüylerimiz diken diken oluyor. Atlatması kolay değil, ağır bir hastalık. Afyonkarahisarlılar vicdanlı insanlardır. Kendileri hasta olsa da anne babalarına, akrabalarına, başka birine bu hastalığı bulaştırmak istemezler demiştim. Virüsü bulaştırırlarsa vicdan azabından kahrolurlar. Kendinizi düşünmüyorsanız başkalarını düşünün demiştim. Yine aynı şeyi tekrar etmek istiyorum. Allah rızası için kendinizi düşünmüyorsanız dostlarınızı, akrabalarınızı, sevdiklerinizi ve milletimizi düşünün. Bunu ısrarla söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim” dedi.

Mahalle Mahalle Karantinaya Uymayanlar Denetleniyor

Vatandaşları duyarlı davranmaları yönünde uyaran Vali Gökmen Çiçek: “Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde İçişleri Bakanlığımız ciddi tedbirler alıyor. Durum değerlendirmesine göre hareket ediliyor. En son düğünlerle ilgili bir genelge çıktı. Düğünler bizler için ciddi bir sıkıntıydı. Düğün kaynaklı vakalar yüksek orandaydı. Bakanlığımızın genelgesi ile düğünleri 1 saate indirdik ve bu kurala harfiyen uyacağız. İl Salgın Denetim ekipleri sahadalar. Mahalle mahalle karantinaya uymayanları denetliyorlar. Ekiplerimiz tek tek muhtarlıklara, evlere gidiyorlar. Bu bizim için çok önemli. Biz elimizden geldiğince Valilik ekipleri ve Belediye Zabıta ekipleriyle birlikte gece gündüz çalışarak denetlemeler yapıyoruz. Halkımızdan rica ediyoruz. Allah rızası için bu konuda duyarlılığımızı artıralım” diye konuştu.

Karantina Kurallarının İhlaline İzin Vermeyeceğiz

Karantina kurallarına uymayanların KYK yurtlarında karantinaya alınacağı sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek şöyle konuştu: “Sadece Afyonkarahisar’da değil Türkiye’nin her yerinde öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki bu bizi gerçekten üzüyor. Covid-19 tanısı konulan kişiler toplu organizasyonlara katılıyor ve saatlerce o ortamda maskesiz bir şekilde dolaşıyor. Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz otobüslerde denetleme yaptıklarında öyle şeylerle karşılaşıyorlar ki. Test sonucu pozitif olan kişi 40 kişilik bir otobüse binebiliyor ve maskesiz seyahat ediyor. Bu ciddi bir sıkıntı. Şunu net söylüyorum. Biz Afyonkarahisar’da karantina kurallarının ihlaline izin vermeyeceğiz. İçişleri Bakanlığımız karantina kurallarına uymayanlarla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasıyla ilgili dün yapılan toplantıda gerekli talimatları verdi. Tüm valilikler bu konuda önlemler alacak. Biz kesinlikle karantinada olması gereklerin karantina kurallarına uymalarını sağlayacağız.”

Bu Konuda Kararlıyız Cezaları Tahsil Edeceğiz

Cezalar konusunda da uyarılarda bulunan ve bu konuda kararlılık mesajı veren Vali Gökmen Çiçek: “Ceza kesiliyor ama tahsilatlar yapılmıyor diye düşünenler oluyor. Kesinlikle bu konuda titizlik göstereceğiz. Cezaları tahsil edeceğiz ve tedbirlerimizi Afyonkarahisar’ı düşünerek alacağız. Cezaların caydırıcı olması gerekiyor. Karantinada olan kişilere seslenmek istiyorum. Allah aşkına karantina kurallarına uyun. Vali olarak ben de bu hastalığa yakalandığımda ben Covid-19’a yakalandım diyerek benle temaslı olanları uyarmak zorundayım. Bunu herkesten bekliyoruz. Karantina koşullarına uymayanları da uyarmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Gökmen Çiçek açıklamalarının ardından denetimlere devam etti. Seyir halinde bulunan minibüsleri durduran ve denetleyen Vali Gökmen Çiçek, yolcu ve sürücüleri maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyardı. Vali Çiçek, bu konuda herkesten duyarlılık beklediğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi