Vali Gökmen Çiçek Başkanlığında OSB’lerin Genel Durumu Değerlendirildi

Vali Gökmen Çiçek başkanlığında yapılan toplantıda Organize Sanayi Bölgelerinin genel durumu ve yapılacak çalışmalar istişare edildi.

Valilik B Blok Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Merkez OSB ve Sinanpaşa 2. OSB ile Bolvadin, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, İscehisar, Sandıklı ve Şuhut ilçeleri Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile OSB Müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

Genişleme Çalışmaları Hızlandırılmalı

Toplantıda öncelikle Merkez OSB’de devam eden genişleme çalışmalarında gelinen son durum konuşuldu. OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, parsel sahipleri ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Vali Gökmen Çiçek ise görüşmelerin bir an evvel sonuçlandırılmasını ve yeni yatırımcılar için yer sıkıntısının giderilmesi talimatını verdi.

İlçelerdeki OSB’lerin Genel Durumu Görüşüldü

Sinanpaşa 2. OSB’de ise alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Sinanpaşa OSB Müdürü Abdullah Ersöz bu konuda yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Ardından ilçelerdeki OSB’lerin genel durumları, eksiklikleri, yatırıcı kazandırabilmek adına yapılması gerekli acil çalışmalar ve OSB’lerin kısa sürede de daha verimli ve aktif çalışabilmesi için neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulunuldu.

Daha Fazla Yatırımcı ile Daha Çok İş İmkânı Sağlamalıyız

Toplantıda konuşan ve sağlam temeller üzerine kurulan OSB'lerin ülkelerin, bölgelerin ve şehirlerin ekonomik yapılarının gelişmesinde önemli görevler üstlendiğine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Ekonominin canlandırılması ve gelişmesinin ancak sistemli ve planlı bir ekonominin hayata geçirilmesi ile mümkün olacağı kanaatindeyim. Yatırımlar hareketlenip, nitelikli iş gücü istihdamı artarsa, yerel ve bölgesel kalkınmamız o derecede gelişir. Biz Afyonkarahisar’da tüm OSB’lerin gelişmesini, daha fazla yatırımcı almasını, yeni iş olanakları ile daha fazla insanımıza aş, ekmek olmasını istiyoruz. Yaşanan pek çok toplumsal olayların perde arkasında ne yazık ki işsizlik ve maddi sıkıntılar yatıyor. Bizlerin bu konuda elimizi daha fazla taşın altına koyması ve hem şehrimize kalkınma noktasında fayda sağlaması hem de vatandaşlarımıza yeni iş olanakları oluşturması gerekiyor. Ben bu şehrin Valisi olarak yapabileceğim her konuda sizlere yardımcı olmaya hazırım. El ele vererek bu şehri OSB’ler noktasında en başarı iller arasına taşıyalım” dedi.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi