Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Devletimizin ve milletimizin varlığına, milli birlik ve beraberliğimize yönelik hain bir saldırı olan 15 Temmuz darbe girişiminin 6’ıncı yıldönümünü idrak ediyoruz. Türk demokrasi tarihinin en alçak ve en karanlık darbe girişimlerinden bir tanesi olan 2016’daki FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi, Türk Milleti’nin demokrasi aşkı, kahraman ruhu, milli birlik ve beraberliğe olan bağlılığının yanı sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu sayesinde tarihin derinliklerine gömülüp gitmiştir.

Milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki, feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” dizelerinde anlam bulan ifadesiyle atalarının izinden yürüyen milletimiz eşsiz kahramanlık örnekleri ile demokratik yapısına, ülkesinin bütünlüğüne ve milletin kardeşliğine sahip çıkmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm kurumları ve imkânları ile yüce Türk Milleti’nin kendisine emanet ettiği beka, huzur, güven, demokrasi ve istikrar kavramlarını dün olduğu gibi bundan sonra da korumaya devam edecektir. FETÖ/PDY ve PKK gibi oluşumlar başta olmak üzere Devlet’in bekasına, toplumun huzur ve geleceğine yönelik düşmanlık içerisinde bulunan terör örgütleri ile mücadelemiz her alanda sürecektir.

Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünü kutladığımız bu günlere ulaşmamızda kanıyla, canıyla, teriyle, emeğiyle ve dualarıyla katkı sunan, başta 15 Temmuz şehit ve gazilerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

Editör: Haber Merkezi