Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ünvanı ve Mareşallik rütbesinin verilişinin 101. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Şanlı tarihimiz boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen Aziz Milletimiz, bu uğurda Şehit ve Gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz; milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının, milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, devletimizin tüm kurum-kuruluşları ve imkânlarıyla her zaman yanlarındayız. Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak büyük bir onurdur. Gazilerimiz destansı tarihimizin уaşaуan abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu diri tutan efsaneleri ve vatanseverliğin, fedakârlığın ölümsüz kahramanlarıdır. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simgeleridir.

Millet olarak dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerimizden aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının sorulduğu ve bundan böyle de mutlak suretle sorulacağından eminiz. Al rengini şehit kanlarından alan ay yıldızlı şanlı bayrağımız, Allah’ın inayet ve yardımıyla sonsuza dek dalgalanmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzu

Editör: Haber Merkezi