Vali Çiçek ve Başkan Zeybek’ten Basın Mensuplarına Ayasofya Sürprizi

AFYONKARAHİSAR BASINI TARİHİ ANLARA TANIKLIK EDECEK

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde düzenlenen organizasyonda şehirde görev yapan basın mensupları Ayasofya’ya gidecek.

Afyonkarahisar’da çalışan basın mensupları Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 24 Temmuz'da yeniden ibadete açılacak Ayasofya Camisi’ne gidecek.

Ayasofya Camii’nin ibadete açılacağı 24 Temmuz’un Basın Bayramına rastlamasının tevafuk olduğuna dikkat çeken basın mensupları bu tarihi ana tanıklık edecek olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade ederek Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ettiler.

“BASINIMIZIN TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİK”

Ayasofya Camisi'nin tekrar ibadete açılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise şunları belirtti: " Ayasofya, 86 yıl aradan sonra yeniden, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesinde belirttiği şekilde cami oldu. 24 Temmuz Cuma günü kılınacak cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak. Ayasofya'da tarihi anlar yaşanacak. Bu tarihi anlara şahitlik etmek için Valimiz Gökmen Çiçek ile birlikte ilimizde görev yapan basın mensuplarımızın talebini geri çevirmedik. Tüm basınımızı organizasyona davet ettik. 24 Temmuz Basın Bayramı’nda sürpriz yaparak kendilerini İstanbul’a göndereceğiz. Kazasız belasız yolculuklar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi