Vali Çiçek Bayat Kadın Kültür Evi’nin Konuğu Oldu

Bayat Kadın Kültür Evi’ni ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Serbest Kürsü Sohbetlerinde kadınlarla bir araya geldi. Kadın kültür evlerine olan inancının her geçen gün arttığını söyleyen Valimiz Çiçek: “2022’de de yepyeni başarılara imza atacağız” dedi.

Bulduğu her fırsatta kadın kültür evlerini ziyaret ederek kadınlarla bir araya gelen Vali Gökmen Çiçek, hem kadın kültür evlerinin işleyişi denetliyor hem de kadınların memnuniyetlerini değerlendiriyor. Bu kapsamda Bayat Kadın Kültür Evi’nde Serbest Kürsü Sohbetleri etkinliğinde kadınlarla buluşan Vali Gökmen Çiçek, kadın kültür evlerinin kuruluş amacı, 1 yılı aşan sürede kat edilen mesafe, beklentileri ve 2022 hedefleri konusunda bilgilendirici bir konuşma yaptı.

Kadınlarımız Kadın Kültür Evlerimize Bizlerden Daha Çok Sahip Çıkıyor

Kadın kültür evlerinin kadın akademisi mantığıyla bir yılı aşan sürede çok başarılı faaliyetler yürüttüğüne dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Kadın kültür evlerimiz her geçen gün adından daha fazla söz ettiriyor. Başrolünde kadınlarımızın olduğu her iş zaten başarılı oluyor. Kadın kültür evlerimiz de kadınlarımızla büyüyor, gelişiyor ve değer kazanıyor. Geldiğimiz noktada kadınlarımız kadın kültür evlerimize bizlerden daha çok sahip çıkıyor. Eğitim içerikleri güne, taleplere ve kadınlarımızın isteklerine göre geliştiriliyor. Ders müfredatı gibi özenle hazırlanıyor ve kadınlarımız için en iyi eğitmenler seçiliyor. Bizler geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren kadınlarımızın her açıdan donanımlı olmalarını, bilinçli ebeveynler olmalarını ve geleceğe güvenle bakmalarını istiyoruz. Bu noktada elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

2022’de de Yepyeni Başarılara İmza Atacak

Kadın kültür evlerinde verilen eğitimlerde annelerin de bilinçlendirildiğini söyleyen Vali Çiçek: “madde bağımlılığıyla mücadele, KADES kullanımı gibi bizler için son derece hassas olan konularda emniyet ekiplerimiz yıl boyunca birçok eğitim faaliyeti yaparak kadınlarımızı bilgilendirdi. Bu konuda tüm kadınlarımızdan hassasiyet bekliyorum. Lütfen çocuklarımıza karşı bağımlılık konusunda daha dikkatli olalım ve takip edelim. Sizlerin dikkati bizlerin gayreti ile çocuklarımızın yarınları bu tür zehir tacirlerinin pençesinden kurtulacak. 2021 yılı içerisinde çok başarılı işlere imza atan kadın kültür evlerimiz ve kadın kooperatiflerimiz inşallah 2022’de de yepyeni başarılara imza atacak. Buna yürekten inanıyorum. Kadınlarımızın gayreti, özverili çalışmaları ile kadın kültür evlerimizin yıldızı her geçen gün daha çok parlayacak” ifadelerini kullandı.

Bayat Kadın Kültür Evi’nde Kur’an-ı Kerim eğitimi alan kadınlarla bir araya gelen Vali Çiçek, kadın kültür kooperatifi üyesi kadınlar eliyle üretilen birbirinden değerli ürünleri de inceleyerek, bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi