Vali Çiçek Avrupa Motokros Şampiyonası Yarışlarını izledi

"Dünyanın En İyi Pisti" unvanına sahip Afyon Motorsporları Merkezi'nde Dünya Motokros Şampiyonası heyecanı sürüyor.

Türkiye’nin ve bölge ülkelerin uluslararası spor organizasyonlarındaki standartları karşılayacak şekilde hazırlanan, 2018 yılında “En İyi Alt Yapı” 2019 yılında “En İyi Padok” ödülünü alan 250 bin metrekarelik alan üzerine kurulu pistte gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası, dünyayı Afyonkarahisar’da buluşturuyor.

Programları çerçevesinde şampiyona kapsamında yapılan yarışları izleyen Vali Gökmen Çiçek, ödül törenlerine de katılarak şampiyonlara ödüllerini takdim ediyor.

Dünyadaki Birçok Uluslararası Organizasyondan Üstün

Bu kapsamda Avrupa Motokros Şampiyonası’nı izleyen Vali Gökmen Çiçek, burada TRT Spor mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Bu organizasyonun dünyadaki pek çok organizasyondan daha üstün olduğuna değinen Vali Gökmen Çiçek: “Çok gururluyuz. Uluslararası organizasyonlara son zamanlarda ev sahipliği yapmaya başladık. Dünyanın en iyi sporcularını Afyonkarahisar’da ağırlıyoruz. Binlerce vatandaşımız bu mutluluğa ortak oluyorlar. Böyle bir organizasyonu düzenleyebilmek gerçekten gurur verici. Özellikle bu organizasyonun yapılmasında Afyonkarahisar Belediyesinin ve Motokros Federasyonunun çok büyük bir emeği var. Belediyemizin yaptığı bu organizasyon inanın dünyadaki birçok uluslararası organizasyondan üstündür. Özellikle iki organizasyonun olması bizi çok daha mutlu ediyor. Siz de biliyorsunuz dünyanın en iyi sporcuları ilimizde hepsi de çok memnunlar. Hem geçen yıl hem bu yıl da öyle olacağına inanıyoruz. Afyon Motor Sporları Merkezi En İyi Padok, En İyi Alt Yapı ve En İyi Pist ödüllerinin sahibi. Termal yatak kapasitemiz ve otellerimizle yarış alanının iç içe olması, belediyemizin üstün organizasyon kabiliyetinin birleşmesiyle muazzam bir organizasyon ortaya çıktı” dedi.

Avrupa Motokros Şampiyonası'nda (EMX Open) ilk yarışta birinci Fransız Nicolas Dercourt oldu. İkinciliği Polonyalı pilot Tomasz Wysocki ve üçüncülüğü İtalyan Davide De Bortoli elde etti. dereceye giren sporculara kupalarını Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek takdim etti.

Editör: Haber Merkezi