Vali Çiçek, Ahilik Haftası Kapsamında İl Kutlama Komitesi’ni Kabul Etti

Her yıl Ahi Evran-ı Veli hazretlerinin anısına düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında İl Kutlama Komitesi Vali Gökmen Çiçek’i makamında ziyaret ederek, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Nazik kabulleri ve misafirperverliği dolayısıyla Vali Çiçek’e teşekkür eden Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak, Ahiliğin kültürümüzde önemli bir yeri olduğuna değinerek, günümüzde ahiliğin yaşatılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ahilik Mirası Yaşatılması

Ahilik kültürünün önemine değinen Vali Gökmen Çiçek; “Türk toplumunun sosyal, ekonomik ve kültürel hayatında çok önemli rol oynayan; toplumsal yaşamın ortak paydası olan ve insanı esas alan ahilik kültür ve felsefesi iyi algılanıp, yorumlanmalıdır. Ahi Evran-ı Veli’nin esnafımıza mirası iş ahlakı ve disiplinin günümüzde de tüm iş kollarında yaşatılması ekonomik kalkınma ve toplumsal huzur açısından son derece önemlidir. Nitekim Ahilik geleneğini dünyaya tanıtmak ve gelecekte de var olmasını sağlamak amacıyla 2021 yılı Cumhurbaşkanlığınca Ahi Evran Yılı olarak kabul edilmiş, UNESCO tarafından da anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır” dedi.

Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklere programları dâhilinde iştirak edeceğini belirten Vali Çiçek, İl Kutlama Komitesi nezdinde tüm esnaflarımızın Ahilik Haftası’nı kutladı.

Editör: Haber Merkezi