VALİ: BAŞDÖNDÜRÜCÜ ŞEKİLDE İLERLEME VAR
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Memleketimiz Allah’a çok şükür son yıllarda istikrarı yakaladıktan sonra baş döndürücü hızla ilerlemeler kaydediyor” dedi.
Balkanlıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2013 yılında Afyonkarahisar’daki kamu yatırımlarının proje sayısının 732 olduğunu söyledi.
Toplam proje bedelinin yaklaşık 3 milyar 500 milyon lira olup önceki yıllar harcamasının 1 milyar 640 milyon lira yılı ödeneği 550 milyon ve dönem sonu harcamasının 168 milyon lira olduğunu belirten Balkanlıoğlu, “Buna göre yatırımlarda yüzde 31 nakdi gerçekleşme ve yüzde 51 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.
Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
“Memleketimiz Allah’a çok şükür son yıllarda istikrarı yakaladıktan sonra baş döndürücü hızla ilerlemeler kaydediyor. Bundan önce bizde yıllarca memleketin her bölgesinde kaymakamlık yaptık. Önceden bu rakamları görmek hayaldi. Bazen kağıt üzerinde olurdu ama gerçekleşmesi pek mümkün olmazdı, çünkü kaynaklarımız son derece kısıtlıydı 20 milyar dolar civarında ihracat rakamları gayrisafi milli hasıla 100 milyar dolarları geçemiyordu. Böyle olunca o ülkede de yatırımdan söz etmek mümkün değil tabiki. Şimdi bakıyoruz günümüzde bir köye yapılan yatırım bir ilçeye yapılan yatırımdan daha fazla bir ilçeye yapılan yatırım eskiden bir vilayete yapılamazdı. O yüzden halimize çok şükür etmemiz lazım. Daha fazla çalışmalıyız sonuçta biz devletin kademelerinde hizmet gören, devlete bürokrat olarak hizmet gören makamlarda bulunuyoruz. Biz gücümüzü devletimizin gücünden alıyoruz. Devletimiz güçlüyse bürokrat olarak bizde güçlüyüz.”
Editör: Haber Merkezi