Vali Balkanlıoğlu, Kapanan Belediyelere Ziyarette Bulundu.
2014 Yerel seçimlerinin sonrasında Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de nüfusu 2000’in altına düşen belediyeler kapanıp, köy statüsüne geçti. Vali Balkanlıoğlu, köy statüsü kazanan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinlemek üzere ziyaretlerde bulunuyor. Vali Balkanlıoğlu bu kez Çay ilçesine bağlı İnli, Karamık, Akkonak, Koçbeyli, Eber ve Deresinek köylerine incelemelerde bulundu.
Vali Balkanlıoğlu’nun ziyaretlerine İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Çay Kaymakamı Nusret Büyükçelebi, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Özel İdaresi Recep Oyur, İl Genel Meclisi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, DSİ 183. Şube Müdürü İbrahim İşbilen, DSİ Sondaj Şube Müdürü İsmet Kızıltepe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Telekom İl Müdürü Ahmet Ali Gedik, Osmangazi EDAŞ İl Müdürlüğü Başmühendisi Hasan Aydoğmuş, İl Özel İdaresi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürlüğü Görevlisi Ziya Vurur İle İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Emin İpek eşlik ettiler.
Ziyaretleri sırasında halka hitaben konuşan Vali Balkanlıoğlu; “Malum 30 Mart 2014 tarihinde nüfusu 2000’in altındaki belediyeler kapandı ve köy statüsü kazandı. Bu durum sizleri hiçbir şekilde üzmesin ve kaygılandırmasın. Çünkü yaşantınızda olumsuz hiçbir durumla karşılaşmayacaksınız. Bizler sizlerin daha iyi ortamlarda hayatınızı devam ettirmeniz için elimizden geleni yapacağız. Artık bu dönemde tüm yöneticiler halkın arasına iniyor ve onların dertleriyle meşgul oluyor. Bizler de bu vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmek adına sizleri ziyaret ediyoruz. Beraberimde farklı kurumlardan gelen İl Müdürleri ve diğer yetkililer var. Buraya sizlerin her ne konuda olursa olsun istek ve taleplerinizi almaya, sıkıntılarınızı dinlemeye geldik. Sizlerden gelen her istek ve talebi büyük bir titizlik ve özveri ile kayıt altına alıyor, yapılması gerekenler konusunda derhal çalışmalara başlıyoruz. Konuyla alakalı burada olmayan bir yetkili olursa da ilgili kişilere aktarılmak üzere gerekli notlar alınmaktadır. Bu çabamızda Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun da destekleri çok büyüktür. Kendisi baraj, gölet ve sulamalar konusunda büyük başarı elde etmiş olup, adeta sulanmadık bir karış toprak bırakmamıştır. Kendisinin görev alanı ile alakalı isteklerinizin haricinde farklı konularda da bizlerin sürekli yanındadır. Bu anlamda bizleri aşan bir durum karşısında da daha üst mercilere iletmek suretiyle istek ve taleplerinizi en iyi şekilde yerine getireceğiz.”
Türkiye’nin baş döndürücü bir hızla büyüdüğüne değinen Vali Balkanlıoğlu; “Ülkemiz artık çok gelişti. Değişen ve gelişen çağa ayak uydurabiliyor. İmkanlarımız ve gücümüz önceki dönemlere nazaran çok daha fazla durumda. Bu nedenle ülkemizin gelişmesiyle, devletimizin sahip olduğu imkanları en iyi, en verimli ve en etkin bir biçimde tüm vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Şu anda burada olmamızın sebebi budur. Sizlere hizmet etmek bizim asli görevlerimiz arasındadır. İnanıyorum ki sizlere sunduğumuz bu imkanlar karşısında ‘belediyemiz iyi ki kapanmış’ diyeceksiniz.”dedi.
Konuşmaların ardından kapanan belediyelerdeki yöre halkı istek, talep ve sıkıntılarını Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekilere aktardılar. Talep ve istekler gereği yapılmak üzere konuyla ilgili görevliler tarafından not edildi.
Editör: Haber Merkezi