Vali Balkanlıoğlu, Kapanan Belediyelerdeki Vatandaşları Dinliyor
Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de 30 Mart Yerel Seçimlerinin akabinde nüfusu 2000 altında olan belediyelerin kapanarak köy statüsüne dönüşmesi gerçekleştirildi. Kapanan belediyelere ait yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın mevcut sıkıntılarını öğrenmek, görüş ve önerilerini dinlemek üzere Vali Balkanlıoğlu ziyaretler de bulundu.
Şuhut ilçemize bağlı Karacaören, Atlıhisar, Balçıkhisar, Kayabelen ve Efe köylerine ziyaretlerde bulunan Vali Balkanlıoğlu’na Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, DSİ 183. Şube Müdürü İbrahim İşbilen, DSİ Sondaj Şube Müdürü İsmet Kızıltepe, Telekom İl Müdürü Ahmet Ali Gedik, Osmangazi Elektrik Perakende Satış İl Temsilcisi Ahmet Damar, İl Özel İdaresi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürü Kadir Örnek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Ahmet Şevki Gümüş eşlik ettiler.
Ziyaretler sırasında halka hitaben konuşan Vali Balkanlıoğlu; “Halkın arasında olmak, onların sıkıntıları ile uğraşmak sosyal devletimizin gereğidir. Bizlerde çağımızın gereği olan bu yönetim ve idare şeklini hayatımıza tatbik etme gayreti içerisindeyiz. Zaten yatırımın en hayırlısı insana yapılan yatırımdır ve insana yapılan hizmet Hakka yapılan hizmettir. İnşallah bu görüş ve düşüncelerle yine halkımızın içinde bulunarak, onların istek ve taleplerini yerine getirmek için buradayız.” dedi.
İlimizde nüfusu 2000’in altına düşen 47 kasabamız 2014 Mart yerel seçimleri sonrasında köy statüsü aldığını belirten Vali Balkanlıoğlu; “Söz konusu belediyeler kapanarak özel idaremize bağlandı. Artık bu yerleşim yerlerindeki her türlü hizmet Kaymakamlıklarımız ve İl Özel İdaremiz tarafından karşılanacaktır. Bu nedenle bazı mevcut sıkıntılar giderilecek, vatandaşın her türlü istek ve talepleri de en kısa zamanda yerine getirilecektir. Söz konusu istek ve taleplerinizi yerinde ve ilk ağızdan dinlemek için sizlerle bir araya geldik. Her türlü istek ve taleplerinizi bizlere iletebilirsiniz. Eğer bizleri aşacak bir konu olursa da daha üst mercilere iletmek suretiyle istekleriniz yerine gelecektir. Bu konuda da sağ olsun Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’da desteklerini esirgemeyeceğini belirtmiştir.”dedi.
Konuşmaların ardından kapanan belediyelerdeki yöre halkı istek, talep ve sıkıntılarını Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekilere aktardılar. Talep ve istekler gereği yapılmak üzere konuyla ilgili görevliler tarafından not edildi.
Editör: Haber Merkezi