Vali Balkanlıoğlu, İşadamlarından Onkoloji Hastanesi İstedi..
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, işadamı ve hayırseverlerden Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne (AKÜ) bir onkoloji hastanesi yaptırmaları çağrısında bulundu.
AKÜ'nün 10 milyon liraya malolan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tesislerini ziyaretinde konuşan Balkanlıoğlu, bir çok ilde örnekleri olduğu gibi Afyonkarahisarlı iş adamları ve hayırseverleri üniversiteye katkıda bulunmaya, sorunlarıyla ilgilenmeye davet etti. Balkanlıoğlu, AKÜ'nün gittikçe büyüyen, gelişen ve kabuğunu kıran Afyonkarahisar ilinin gelişmesinde de amiral gemisi durumuna geldiğini söyledi. Balkanlıoğlu, "40 bin öğrencisiyle ve gittikçe daha geniş imkânlara sahip olan kampüsüyle üniversitemiz hak ettiği yere fazlasıyla ulaşmış bulunuyor. Bundan dolayı değerli rektörümüzü ve çalışma arkadaşlarını bir kez daha tebrik ediyorum. Yeni açılan bölümlerle, yeni imkânlarla eğitim seviyesinin yükseldiğine ve bölgemizde sosyal, ticari ve ekonomik açıdan fayda sağlayan çalışmalara şahit olmak bizi de sevindiriyor." dedi.
Afyonkarahisarlı işadamı ve hayırseverlerini üniversiteye katkıda bulunmaya, sorunlarıyla ilgilenmeye davet eden Balkanlıoğlu, "Rektörümüzün gayretli çalışmalarının yanı sıra birçok vilayette yörenin duyarlı vatandaşları üniversitelere birtakım katkılarda bulunuyorlar. İlimizde de üniversitemize hayır yapabilecek, pek çok sorununu giderebilecek, yeni binalar, yurtlar yapabilecek hayırseverlerimiz var.” diye konuştu.
Afyonkarahisarlılara bir onkoloji hastanesi yaptırması çağrısında bulunan Balkalıoğlu, kanser hastalığının ne denli ağır sonuçlara yol açtığını herkesin iyi bildiğini belirtti.cihan
Editör: Haber Merkezi