Vali Balkanlıoğlu Çobanlar İlçesinin Kasaba ve Köylerinde İncelemelerde bulundu.
Afyonkarahisar merkez kasaba ve köy ziyaretlerini tamamlayan ve ziyaretleri sırasında birçok sorunları ve talepleri yerinde inceleyip, söz konusu sorun ve talepleri yerine getirilmesi için ilgili kurumlara talimatlar veren ve sonuçlarını da titizlikle takip eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın ilçelerine  bağlı  kasaba ve köylerine yaptığı incelemelerine devam ediyor.
Bugün,  Çobanlar ilçesinin kasaba ve köylerine bir ziyaret  gerçekleştiren Vali İrfan Balkanlıoğlu;’’Valilik makamının kapıları Afyonkarahisar’lı hemşerilerimize açıktır ve herkes çekinmeden gelerek  istek ve sıkıntılarını bizlere iletebilir. Fakat bizlere ulaşamayan vatandaşlarımız da var. Onların sorunlarına çözüm bulmak ve taleplerini yerine getirmek için sizlerin yanına kadar gelmekteyiz. Bulunduğumuz makam halka hizmet makamıdır. Bu anlamda vatandaşlarımıza her türlü hizmette bulunacağız’’dedi.
Çobanlar ilçesinin kasaba ve köylerinde incelemede bulunmak  üzere beraberinde  İl Jandarma Komutanı J.Albay Okçin Akşit, Çobanlar Kaymakamı Kenan Aktaş, Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Müdürü  Dr. Lütfi Akgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Çakal , Osmangazi EDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Mehmet Ekici ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu ile birlikte Çobanlar ilçesine giden Vali Balkanlıoğlu ilçeye bağlı 1 kasaba ile 3 köyde incelemelerde bulundu.
Çobanlar İlçe Kaymakamı Kenan Aktaş, Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka ve ilçe müdürleri tarafından Çobanlar Hükümet Konağı önünde karşılanan Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Müdürleri ilk ziyaretlerini Kocaöz Kasabasına gerçekleştirdiler. Kocaöz Belediye Başkanını İbrahim Nal ve kasaba halkı tarafından karşılanan ve kasaba kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde gelen İl Müdürlerini teker teker  tanıtarak; ’’bugün sizlerin istek ve sıkıntılarının ete, kemiğe büründüğü gündür. Bizler sizlerin istek ve sıkıntılarınıza çözüm bularak, sizlere hizmet etmek için  buradayız. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan Valiler toplantısında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; ’Benim siz Valilerimizden en önemli isteğim ne biliyor musunuz? Sıradancılığı bırakacağız, protokol Valiliği yapmayacağız. Biz, tam manasıyla halktan biri gibi olacağız ve halk bizi gördüğü zaman kendini bulacak’ dedi. Bizlerde Sayın Başbakanımızın talimatıyla, sizlerle daha sık bir araya geleceğiz. Daha önce yaptığımız İlçe, kasaba ve köy ziyaretlerimizi devam ettireceğiz’’ diyerek Kocaöz Kasabası halkının istek ve sıkıntılarını dinledi.
Kasaba Belediye Başkanı ile vatandaşların, eğitim ve öğretim yuvası olan okuldaki sınıf yetersizliği ve çevre düzenlemesinin yapılması, deprem evleri ile ilgili olarak yaşanan sorunların giderilmesi, bazı vatandaşlarının ekonomik sıkıntılarından dolayı yardım isteği, tarımsal sulamalarla ilgili sorunlar, kadastro çalışmaları  ve mera arazileri ile ilgili konularda yaşanan sıkıntıları ve talepleri ilgili müdürlüklerin çözüme kavuşturması için talimat veren Vali Balkanlıoğlu; ’’sizlerin bizlere yapmış olduğunuz her müracaat, titizlikle takip edilecek ve en kısa zamanda yerine getirilecektir’’dedi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyelerinin kasabaya yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Kocaöz Belediye Başkanı İbrahim Nal; ’’10 yıldır kasabamıza Vali gelmedi. Buraya gelmeniz ve vatandaşlarımıza olan ilgi ve alakalarınızdan dolayı şahsım ve kasabam adına başta zatıalinize, ilçe kaymakamımıza  ve tüm il müdürlerine hoş geldiniz diyorum ve teşekkür ediyorum’’dedi.
Kocaöz Kasabasına yapılan ziyaretin ardından Göynük Köyüne geçen Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekileri muhtarlık binası önünde  Köy Muhtarı Bayram Çivril ve köy halkı karşıladı. Köy konağına geçilmesinin ardından ‘’köyümüze hoş geldiniz’’ diyen Köy Muhtarı Çivril köyleri hakkında kısaca bilgiler verdi. Çivril, Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan,  köy camisi ve yanında bulunan Akşemsettin Türbesinin bakım ve onarımının yapılması, Köyün bazı sokaklarının parke taşı ile kaplanması için parke taşına ihtiyacının giderilmesi, arsa sıkıntısı nedeniyle köyde yeniden yerleşim alanı belirlenerek arsa üretilmesi ve okula ilave derslik yapılması gibi taleplerde bulundu. Daha sonra köy halkının istek ve sıkıntılarını dinleyen Vali Balkanlıoğlu, istek ve sıkıntıların, çözüme kavuşması için İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu tarafından not alındığını ve ilgili kurumlara talimat vereceğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekiler Göynük köyünde bulunan ve bakım ve onarımı istenen Akşemsettin Türbesin de incelemelerde bulundular.
Daha sonra Akkoyunlu köyüne ziyarette bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, köy halkının, elektrik ve sokak aydınlatmaları hakkında yaşanan sıkıntılarını, içme suyu ve kanalizasyon hakkındaki sorunları ve düğün salonu taleplerini dinlemesinin ardından, köy fırını ve Akkoyunlu İlkokulunda  incelemelerde bulundu.
Son olarak Kale köyüne yapılan ziyarette Köy muhtarı ve halkı tarafından sevinçle karşılanan Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri Kale Köyü İlkokulunda vatandaşlarla bir araya geldi. Köy Muhtarı Nurettin Kalkan; ’’Sayın Valim ve İl Müdürlerimiz köyümüze gelmeniz bizleri çok mutlu etti. Köylüm ve şahsım adına sizlere hoş geldiniz derken, saygılarımı sunarım. Köyümüzde birçok sıkıntımız var. Bunlardan biri evlerimizin çoğu hazine arazisine yapıldığından tapuları olmadığı için  elektrik bağlatamıyoruz. İçme suyumuzda ve kanalizasyon sistemimizde sıkıntılar var. Köyümüzün bazı yolları hala toprak ve evlere gidiş gelişlerimiz çok zor oluyor. Bu ve bunun gibi sorunlarımızı ve taleplerimizi köyümüze gelerek dinlediniz ve  böylece bizlere vermiş olduğunuz değeri gösterdiniz. Eminim ki sorun ve isteklerimiz askıda kalmayacak. Sizlerin ilgi ve alakalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’dedi.
Kale köyü halkının şahsi ve köyleri hakkındaki isteklerini dikkatle dinleyen ve gerekli talimatları veren Vali İrfan Balkanlıoğlu; ’’bizler bulunduğumuz makamın hakkını vermeye çalışıyoruz. Sizlerin sorun ve taleplerinizi dinlemek ve sizlere hizmet vermek görevlerimizin başında gelmektedir. Valilik makamı ve  Müdürlüklerinin kapsamı dışında olan konularda ise bir üst mercilere başvurarak gerekenlerin yapılması için takipçi olacağız. Bugünden sonra da sorun ve talepleriniz olabilir. Bu anlamda da tüm vatandaşlarımıza kapımız açıktır’’dedi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki İl Müdürleri Çobanlar İlçesine bağlı 1 kasaba ve 3 köyde yaptıkları inceleme ve ziyaretlerini tamamlayarak il merkezine döndüler.
 
Editör: Haber Merkezi