Vali Balkanlıoğlu, Alicem Aktaş'ı Makamında Kabul Etti.
Afyonkarahisar Valiliği’nin destekleriyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen Frig Vadileri Bisiklet Turu, ülkemizden 27 ilden ve Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İran’dan yaklaşık 300 bisikletçinin yer alacağı bisiklet turu 25-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
Ziyarette Sürdürülebilir Turizm Danışmanı Öğretim Görevlisi Oğuzhan Özaltın hazır bulundu.
Unlimited Academy tarafından doğa ve kültür temelli olarak bu yıl ilki planlanan ve her sene tekrarlanacak olan tur hakkında Vali Balkanlıoğlu’na bilgiler aktarmak üzere Unlimited Academy Temsilcisi Alicem Aktaş tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.
Karşılıklı bilgi alış verişinin gerçekleştirildiği ziyarette konuşan Aktaş; “Frig Vadileri Bisiklet Turu, ilimiz için çok büyük bir önem arz ediyor. Sayısız güzelliğe ve eşi benzeri olmayan tarihi dokuya sahip olan Afyonkarahisar’ın tanıtılmaya ihtiyacı var. Bu tur sayesinde Afyonkarahisar’ın bir çok önemli özelliği tanıtılacak ve Afyonkarahisar’a bir çok girdi ve kazanım sağlanacaktır. Bu anlamda bu tür etkinliklere gönülden destek veren başta Sayın Valimize, iş adamlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.
Ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar malum tarihin beşiğidir. Bunun en iyi belirtilerinden biri de Frig Vadisidir. Frig Vadisinde paha biçilmez ve en çok eserin Afyonkarahisar’da bulunduğu bilinmektedir. Frig Medeniyeti, Kral Midas ve Ezob gibi binlerce senedir bilinen çeşitli halk hikayelerine konu olan efsanevi krallık eserlerinin en fazlası ilimizde mevcuttur. Ancak bu eserleri kamuoyu çok fazla bilmiyor. Bu eserleri kamuoyuna mal etmemiz ve tanınırlığını artırmamız için, içerisinde Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerinin de içinde bulunduğu Frigküm Birliğimizin yanı sıra en çok eserin Afyonkarahisar’da bulunması nedeniyle de Afyonkarahisar Valiliği olarak çeşitli etkinliklere imza atmaktayız. Bunlardan birisi de Frig Vadileri Bisiklet Turu’dur. Ülkemizden ve yurtdışından yaklaşık olarak 300 kişinin katılımıyla bu Cumartesi saat 09:00’da Valiliğimiz önünden bisiklet turunun startı verilecektir. Böylece frig vadilerinde bisiklet süren arkadaşlarımız vadi boyunca tur atacaklardır.”İlk Çağ’dan günümüze pedallarla yolculuğa ne dersin?” sloganıyla düzenlenen bu etkinliğe katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtmek istiyorum.”dedi.
Ziyaretin sonunda Alicem Aktaş, Frig Vadileri Bisiklet Turunda giyilecek olan ve Afyonkarahisar Valiliği tarafından yaptırılan tişörtü Vali Balkanlıoğlu’na takdim etti.
Editör: Haber Merkezi