Vakıfbank’tan Serteser’e Ziyaret

Vakıfbank Eskişehir Bölge Müdürü Yunus Ayten, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti.

Vakıfbank Eskişehir Bölge Müdürü Yunus Ayten, Eskişehir Bölge Krediler Müdürü Muammer Sinan Yüce, Afyonkarahisar Şubesi Müdürü Ömer Özgün, Şuhut Şube Müdürü Murat Coşkun, Kocatepe Şubesi Müdürü Murat Uluşan, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Şube Müdürü Osman Görkem Çoban ve Dinar Şube Müdürü Enes Şefik Aksoy, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti.

İstihdam ve üretime destek olmak için çalıştıklarını belirten Vakıfbank Eskişehir Bölge Müdürü Yunus Ayten, “İstihdama destek sağlamak amacıyla, ilave istihdam sağlama potansiyeli yüksek olan sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak uygun koşullarda, düşük maliyetli ve uzun vadeli işletme kredisi kullandırımına yönelik olarak üç Kamu Bankası işbirliği ile İstihdam Destek Paketi oluşturulmuştur. İstihdam destek paketinde İmalat Sanayi (İvme kapsamındaki imalat, diğer imalat ve madencilik), Emek Yoğun Hizmet Sektörleri, Devam Eden Konut İnşaat Projeleri, Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri alanları yer almaktadır. Bu destek paketi, İstihdam Odaklı İşletme Kredisi olarak adlandırılmaktadır” dedi.

Yerli üretimin desteklenmesi amacıyla İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi oluşturulduğunu aktaran Ayten, “Paket kapsamında, belirli ürün gruplarında makine imalatı ve hammadde ara malı imalatı yapan yerli üreticilerin, yatırım ve bu yatırımlarına bağlı işletme ihtiyaçlarının finansmanı ve söz konusu makine imalatçılarından ürün satın alan, tüm alıcıların satın alımlarının finansmanı uygun koşullarda sağlanacaktır. İVME Finansman Paketi’nden, Makine İmalatı Yapan İşletmeler, Hammadde-Ara Malı İmalatı Yapan İşletmeler, Yerli ve Yeni Makine Alımı Yapan İşletmeler yararlanabilecektir” ifadelerini kullandı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi. Serteser, İSTOD ve İVME destek paketlerinin istihdam ve üretim için son derece önemli olduğunu belirterek iş insanları ve sanayicilerin bu iki paketten yararlanması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi