Uzun Çarşı Tarihi Kimliğine Kavuşuyor

           Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in vizyon projeleri arasında yer alan Tarihi Uzun Çarşı Cephe Sağlıklaştırma Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

          Tamamlandığında trafik ve transit geçiş düzenlemeleri, şehrin tarihi mimarisine uygun dizayn edilen modern çarşı dükkanları, iş yerleri ve rekreasyon alanları ile bölge adeta cazibe merkezi haline gelecek.Görsel kirliliğinin önüne geçmek amacıyla proje kapsamında tabelalar traverten olacak şekilde tasarlanırken çarşı yolu 4 metre, kaldırımlar ise yine 4 metre genişliğinde olacak şekilde 12 metre uzunlukta bir alan oluşturulacak.

          Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla şehrin en önemli noktalarından biri olan Uzun Çarşı'da başlatılan dönüşüm çalışmaları sürüyor. 90 adet cephenin yenilendiği çarşıyı Afyonkarahisar’a yakışır bir görünüme kavuşturacaklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Her köşesi buram buram tarih kokan Uzun Çarşımızda cephe yenileme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 90 adet cephe, ihtişamına yeniden kavuşacak. Bu proje ile Afyonkarahisar'ın kalbi niteliğinde olan uzun çarşı, parmakla gösterilen, istihdam üreten, şehir merkezinin ekonomisinin lokomotifi olan tek merkezlerden birisi olacak. Esnafımızın ve hemşehrilerimizin katlandığı tüm sıkıntılara değecek güzel bir sonuca adım adım yaklaştığımızın bilinmesini ister, desteklerinden dolayı çarşı esnafımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi