“Uyuşturucuyla Mücadeleyi Seferberlik Ruhuyla Yapmalıyız”

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valimiz Sayın Gökmen Çiçek başkanlığında yapıldı. Uyuşturucuyla mücadelenin adeta bir seferberlik ruhu ile yapılması gerektiğini söyleyen Valimiz Çiçek: “Gençlerimiz bu şehrin sigortasıdır. Onları bu bağımlılıktan kurtarmalıyız” dedi.

Toplantıya Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Vali Yardımcıları Mehmet Boztepe, Mehmet Keklik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda öncelikle İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından sorumluluk alanlarında madde bağımlılığı ve bu alanda yapılan çalışmalara ilişkin istatistiki bilgilerin yer aldığı sunumlar yapıldı.

Terörle Nasıl Mücadele Ediyorsak Uyuşturucuyla da Öyle Mücadele Etmeliyiz

Daha sonra söz alan ve uyuşturucuyla mücadelenin seferberlik ruhu ile yapılması gerektiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “ Bağımlıkla mücadelenin ne kadar önemli olduğunu hem görevim gereği hem de şahit olduğum bazı durumlar neticesinde gördüm. Gözyaşlarıyla dertlerini anlatan ailelerin anlattıklarını dinleme fırsatım oldu. O an çok şaşırmış ve uyuşturucunun olumsuz boyutlarının ne kadar korkunç olduğuna şahit olmuştum. Bunlar o kadar can yakıcı olaylar ki. Bizler Müslüman bir ülkeyiz. Dünyaya ahlak ve nizam getirmiş bir milletiz. Ama ne yazık ki uyuşturucudan bir türlü kurtulamıyoruz. Madde bağımlılığı ne yazık ki gençlerimizi ahlaken, ruhen, zihnen etkisi altına alıyor. Bizler terörle, PKK ve FETÖ ile nasıl mücadele ediyorsak uyuşturucu ile de aynı titizlikle mücadele etmeliyiz. Bu sorun sadece Emniyet ve Jandarma ile çözülecek bir sorun değildir. Hep birlikte topyekün mücadele vermeliyiz” dedi.

Gençlerimiz Bu Şehrin Sigortasıdır

Türkiye üzerinde oyunlar oynamak isteyen bazı odaklarca uyuşturucunun ucuz maliyetle gençlere vermesiyle operasyon yapıldığına dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek, “Bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bu işi ciddiye almalı ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret edelim. Bu konuya hep birlikte kafa yoralım ve çözüm üretelim. Gerekirse bir dernek çatısı altında bu kişilerin takibini yapalım ve uyuşturucunun pençesine düşmüş gençlerimizin takibini yapalım. Bu konuyu sahiplenelim ve gönüllülük esası ile gençlerimizi bu bataklıktan kurtaralım. Çünkü gençlerimizin bu şehrin sigortasıdır. Bu topraklar Türk Milletinin bağımsızlığı, istikbali ve Cumhuriyeti kurmak için Büyük Taarruz’u başlattığı topraklar. Bu sebeple milli ve manevi değerleri güçlü bir İl Afyonkarahisar. Lütfen gençlerimizi uyuşturucuya kurban vermeyelim” diye konuştu.

Vali Gökmen Çiçek konuşmasının ardından bağımlılık konusunda farklı fikirler ve öneriler sunmak isteyen katılımcılardan görüşlerini aldı.

Editör: Haber Merkezi