Uysal,"Ülkemizdeki kutuplaştırmayı kaldıracağız"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Gültekin Uysal, "İktidar milleti kendileri gibi bir eli yağda bir eli balda sanıyor. Oysa milletin içler acısı durumu ortada. Bunu ortadan kaldırmak için yola çıktık" dedi.

Uysal, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlçede pazar esnafını dolaşan Uysal, SEKA fabrikasının satılmasının ardından Şeker Fabrikasının da satılmasının bölgede büyük bir ekonomik yıkım olduğunu dile getirdi.

Yaşanan FETÖ davalarında da FETÖ terör örgütünün siyasi ayağına henüz dokunulmadığını belirten Uysal, FETÖ olaylarında dokunulmayan siyasi ayağına da dukunulacağını ve mutlaka hesap sorulacağının altını çizdi.

Ülkede yaşanan kutuplaştırmanın ortadan kaldırılacağını belirten DP Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahiar Milletvekili Gültekin Uysal, "Ülkemiz öyle bir hale getirildi ki bir tarafta hayatından memnun, iktidar yanlısı zenginler, diğer yanda ise aclık ve sefalet içerisinde çiftçimiz, esnafımız ve halkımız. İstiyorlar ki ülkede üretim olmasın. Milletimiz açlık içerisinde birilerine muhtaç olsun ve biz de onlaı istediğimiz gibi yönetelim. Bu gidişata dur demek için 24 Haziran seçimleri bir fırsattır. Biz ülkemizde yaşanan bu kutuplaşmayı ortadan kadırmak için yola çıktık. Bunu da başaracağız" diye konuştu.

Çay bölgesinin SEKA'nın satılmasının ardından Şeker Fabrikalarının da satılmasıyla ciddi bir ekonomik sıkıntıya girdiğini belirten Uysal, "İnanın bunların çiftçi gibi bir dertleri yok, esnaf gibi bir dertleri yok. Sizin seçip gönderdiğiniz milletvekilleri bile hergün vatandaşın aleyhine el kaldırarak kanunlar çıkarıyorlar. Yanıbaşımızda Sultandağı Kiraz üreticisinin de durumu ortada. 20 yıl öncesinin fiyatlarıyla ürün satmaya çalışıyorlar. Oysa 20 yıldır artan girdi maliyetleri çiftçimizin belini büküyor. Bu iktidarın ise hiç umrunda değil. Bunların tek derdi, tek adamlık" şeklinde konuştu.

Yaşanan FETÖ davalarında da FETÖ terör örgütünün siyasi ayağına henüz dokunulmadığını belirten Uysal, şöyle dedi:

"FETÖ konusunda tavrımız açık ve nettir. Bugüne kadar gariban vatandaşlarımızın bir çoğu FETÖ'cü ilan edilerek işlerinden oldular ama diğer yandan FETÖ'nün siyasi ayağına hiç dokunulmadı. Buradan bir kez daha söylüyorum FETÖ'nün siyasi ayağı da bu ülke insanına hesap verecektir, mutlaka hesap sorulacaktır."

Uysal ve beraberinde İYİ Parti Milletvekili Adayı Merve Balandı ile partililer Çay ilçesinde gezerek esnaf ve vatandaşların Ramazan Bayramını kutladılar.

Editör: Haber Merkezi