Uysal "Söylecek sözleri kalmadı hurafelerle uğraşıyorlar"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, iktidar partisi milletvekili adaylarının söyleyecek sözlerinin kalmadığını belirterek, "Şimdi de hurafelerle uğraşıyorlar. Neyşim, Akdeniz açıklarında 170 tane savaş gemisi bekliyormuş, bu seçimleri Ak parti kazanmazsa Türkiye'ye gireceklermiş" dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle Sinanpaşa ve köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Uysal, vatandaşlarla bayramlaştı.

KIRAATHANELERE DEĞİL İMALATHANELERE İHTİYAÇ VAR

Gittiği her yerde sevgiyle karşılanan Uysal, vatandaşlara yaptığı konuşmalarda, "16 yılın sonunda beyefendilerde söylenecek söz kalmamış. Heybelerinden çıkaracakları turp yok, sepetlerinde satacakları pamuk yok. Mega proje olarak milletin yan gelip yatacağı, yuvarlanacağı, millet bahçeleri kuracaklarmış. Öyle diyor AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan. Milletimize kek dağıtacakları millet kıraathaneleri açacaklarmış. Değerli hemşerilerim uzanan minarelerin gölgesinde, sizlerin huzurunda söylüyorum; Bu milletin talebi kıraathane değil. Yeteri kadar var zaten. Bu milletin talebi ticarethane olsun, imalathane olsun, fabrikası olsun" dedi.

VARSA YOKSA TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR

Konuşmasında iktidar partisinin bu milletin geçmişine sürekli küfrettiğini belirten Gültekin Uysal, söylerini şöyle sürdürüdü:

"Yok eski Türkiye imiş yok yeni Türkiye imiş. ürkiye Cumhuriyeti’ni beğenmiyorlar. Beğenmediğinizi gördük. Geçenlerde bir televizyonda Tayyip Erdoğan diyor ki; Bu FETÖ bizim dönemimizde büyüdü. Sizin döneminizde büyüdüğünden kimin şüphesi var. Bu milletin evlatlarını çalıp, bu millete silah doğrultur hale getirmiş, bu FETÖ terör örgütünü de liderini de militanlarının da eninde sonunda hesabı soruluyor. Ama şunun da hesabını soracağız, bu örgüte üye olmamakla beraber, bu örgütü devlete yerleştirenlerden, bu örgütü milletin başına bela edenlerden de eninde sonunda gün gelecek hesap soracağız. Onun için, bizim için eskisi yenisi yok, varsa yoksa Türkiye Cumhuriyeti vardır."

HURAFELERLE UĞRAŞIYORLAR

İktidar partisinin milletvekili adaylarının söyleyecek sözleri kalmadığı için hurafelerle uğraştıklarını belirten Uysal, "Sinanpaşa ilçesi Kırka kasabasındaydık. Bizden önce AK Parti Milletvekili adayı gelmiş, milleti tehdit ediyor aklı sıra. Neymiş efendim; Bu seçimlerde AK Parti kazanmazsa, Akdeniz açıklarında 170 tane savaş gemisi bekliyormuş, AK Parti seçimleri kaybederse Türkiye’ye gireceklermiş, Sivas’tan öbür tarafında Ermenistan, Sivas’ın altında da doğu ve Güney Doğu bölgelerinde Büyük Kürdistan kurulacakmış. Hadi ordan. Bunlar kursa kursa bu terör örgütleriyle müzakere edin onlara imkan verir. Megri megri diyerek, Diyarbakır’da Şivan Perver ile türkü söyleyeceksin, Türkiye’de seçimlere müdahil olsun diye Barzani’yi getireceksin, eline mektup vererek, Selahattin Demirtaş’ı İmralı’ya terörist başının yanına göndereceksin, onlar da bir gün diyecekler ki; Seni başkan yaptırtmayacağız, o zaman diyeceksin ki bunlar terörist. Kim inanır sana. Terörist olduklarını bilmiyor muydun, yeni mi keşfettin. Teröre dün de destek veriyordu bu HDP ve Selahattin Demirtaş bugün de veriyor. Ama sizin derdiniz teröre destek verip vermemesi değil. Sizin derdiniz size destek vermemesiyle ilgili. Hani bir şarkıda diyor ya, ‘bana güvenmeyin sakın, sabıkam ihanetten’ diyor. Biz bu sabıkası aldatılmışlık olanlardan, kandırılmışlık olanlardan, bilerek isteyerek olmasa da delalet içinde olanlardan, bu milletin egemenlik hakkını Oslo’da PKK terör örgütüyle müzakere yapanlara güvenecek halimiz yok. Şimdi de memlekette tek adam rejimi kuralım diyorlar. Meclis de neymiş, her şeyi bir tane adam bilsin. Bu İstanbul’daki en küçük belediyenin ihalesini bile takip edebiliyorsa, Türkiye’yi de takip eder diyorlar. Takip edebilir mi? Takip etmesi mümkün mü? İstiyorlar ki Türkiye’de bir kişinin nefsinde tüm kuvvetleri toplayalım. Hakim de o olsun, yargıç da o olsun, belediye başkanı da o olsun, başbakan da o olsun, bakan da o olsun Cumhurbaşkanı da o olsun. Buradan sizlerin huzurunda adeta haykırıyorum. Tayyip beyin rıza gösterdiği kadar hukuka rıza göstermeyeceğiz. Bu iktidarın rıza gösterdiği kadar hakka rıza göstermeyeceğiz" diye konuştu.

KİMİN BEKA SORUNU VAR BİLİYORUZ

DP Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, ülkede beka sorunu olmadığını ama kimin beka sorunu olduğunu da iyi bildiklerini vurguladı.

Uysal, "Kimin beka meselesi olduğunu biz biliyoruz. Suçüstü yakalandılar. Gırtlarına kadar yolsuzluğa battılar. Ayakkabı kutularına sığdırdıklarına inanıyorum ki benim insanımın aklına vicdanına sığdıramayacaklar. Eninde sonunda hesap verecekler. Mafya düzeninde bile o pis işlerine çocuklarını bulaştırmazlar. Maşallah beyefendilerin ağızlarından din diyanet düşmüyor, evlatlarına rüşvet pazarlığı yaptırıyorlar. Nasıl bir akıldır? Nasıl yüz yüze bakıyorsunuz? Bu gerçekleri bileceğiz. Kimseye iftira atmıyoruz. İnanmadığımız hiçbir şeyi söylemiyoruz. Allah’ın izniyle yarın gücümüzü bu milletin sırtına dayayıp, bu milletin potansiyelini ortaya çıkararak, yarınlarımızı kuşatacağız. Türkiye’ye iki kutuplu etmemek adına, Milletin adayı, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Meral Akşener’in şahsında Cumhurbaşkanlığı makamında Celal Bayar’ın, Menderes’in, Demirel’in ve Özal’ın temsil ettiği ruhla, hukuku bilen, hakkı bilen insanların olacağı bir kişi olarak, Demorat Parti olarak Meral Akşener’i destekliyoruz. Bizler de İYİ Parti Milletvekili adayları olarak, iyi insanların daha çok cesareti artsın diyerek bu mücadelede işbirliği halinde, bütün aday arkadaşlarımızla beraber Türkiye’de olduğu gibi Cumhurbaşkanlığında Meral Akşener’e, Milletvekilliğinde bizlere deste verirseniz bilesiniz ki Ankara’da, Afyonkarahisar’da, Türkiye’nin her noktasında siz değerli hemşerilerimizin hayra anahtar olacak, şerre kilit olacak eli olacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi