UYSAL, İMRALI SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kadıköy İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, İmralı sürecini değerlendirdi ve “Eşbaşkanlık meraklısı Başbakan ve topyekûn AKP Hükümeti bölücübaşını, eşbaşkanlık noktasına getirdi” diyerek eleştirdi.
DP Lideri Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Zindan mazileri 3 ay olanlar, demokrat kesiliyor”
“Bugün maalesef Türkiye’nin derin bir krizin eşiğinde olduğunu son bir aydaki olaylara bakarak anlayabiliriz.
28 Şubat’ın yıldönümü vesilesiyle ifade etmem gerekir ki; zindan mazileri 3 ay olanların demokrat kesildiği bir ortamda; her darbenin, her müdahalenin muhatabı olmuş Demokrat Parti olarak demokrasinin tam anlamıyla yerleşmesi için mücadele vermiş insanlar olarak sonuna kadar demokrasiye sahip çıkacağız. Türkiye’nin önceliklerini esas almadan, yeniden bir Tayyiban rejimi kurmanın karşısında her zaman Demokrat Parti olacaktır.
“Bölücübaşını eşbaşkanlık noktasına yükselttiniz”
Milleti esas almadan, milleti muhatap kabul etmeden, birilerine aracılık unsuru verirseniz, bugün bir adaya sıkışmış ülkemizde binlerce insanımızın kanına girmiş bir bölücübaşını muhatap haline getirirseniz, bölücübaşını eşbaşkanlık noktasına yükseltirseniz bu ülkenin birliğini de bütünlüğünü savunabilme imkanınız yoktur.. Eşbaşkanlık meraklısı Başbakan ve topyekûn AKP Hükümeti bölücübaşını, eşbaşkanlık noktasına getirdi.
“İktidarın demokrasiyi getirdiği nokta, gazetecileri azarlamak noktasıdır”
Terör konusunda attıkları her adımda bu büyük millet büyük bedeller ödemektedir. Var olan iktidarın demokrasimizi getirdiği nokta, gazetecileri ‘böyle gazetecilik olur mu?’ diye azarlayan noktadır.
Sesimizi değil, sözümüzü yükseltmemiz gereken bir dönemdeyiz. Yaşanan hadiseler artık kapalı kapılar ardında değil, milletin gözü önünde, deyim yerindeyse ‘kör gözün gözüne’ diyerek sokulurcasına icra edildiği bir konjonktür içinde Türkiye’yi seyrediyoruz.
Birilerinin kendilerine geçmiş aradığı konjonktürde, kendi geçmişimizi bunlardan öğrenecek değiliz. Çünkü bunlar sonradan olma demokratlardır. Türkiye’yi sanal gündemlerle meşgul ederek, Sovyet Rusyası’nın Pravda Gazetesi gibi her gün dezenformasyon bültenleriyle adeta milletimizin zihinlerini bulandırıyorlar. Sayın Başbakan, elindekiler yetmiyormuş gibi bütün gazete ve televizyonları herhalde Pravda niteliğinde görmek istiyor..”
Editör: Haber Merkezi