Uysal: İktidarın, eleştiriye tahammülü yok

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda “siyasi iktidarın, kendisine karşı eleştiriye tahammülü yoktur.” dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Her 24 Temmuz’da kutladığımız basın bayramını, son yıllarda basın hürriyeti ile ilgili endişe ve buruk duygular içinde kutlamaktayız. Demokrasinin özü eleştirme ve eleştirilebilme hakkıdır. Ancak, Türkiye'de her meseleye 'surda gedik açtırmam' mantığıyla yaklaşan siyasi iktidarın, kendisine karşı eleştiriye tahammülü yoktur" dedi.

"Bu tahammülsüzlüğünün de örneği 100'e yakın gazetecinin yargılanması ve cezaevinde bulunmasıdır" diyen Genel Başkan Uysal, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Temel hak ve özgürlüklerin her geçen gün daraltıldığı bir gündemi yaşıyoruz. Bizim hayal ettiğimiz Türkiye bu değildir. Birçok gazeteci ve yazar cezaevinde olduğu, baskı ile işlerine sorgusuz, sualsiz son verildiği, muhalif programların tek tek yayından kaldırıldığı günümüzde 24 Temmuz bir bayram gibi değil bir yas havasında geçmektedir. Her koşulda sorumluluk duygusunu yitirmeden toplumun haber alma özgürlüğü adına görev ifa eden basın çalışanı arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İnsanımızın sesini, dileklerini, beklentilerini, acılarını kamuoyunun sesi ve denetleyici bir unsur olarak milletle buluşturan gazetecilerimize müteşekkiriz."
Uysal, "Cezaevindeki gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşması, işlerine son verilmiş gazetecilerin yeniden görevlerine dönmeleri en büyük dileğimizdir. Her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu günümüz dünyasında basın açısından ülkemizin düştüğü durum acıklıdır. Basın, siyasi partilerle birlikte demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur. Demokrasimizin sağlıklı yaşaması, bütün düşüncelerin korkusuzca ifade edilebilmesi için bağımsız ve güçlü bir basına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Özgür yaşamanın en etkili aracı olan basın yayın kuruluşlarımızın ve basın mensubu arkadaşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularla kutluyorum" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi