Uysal, “Hainlerin eylemleri, milletin dayanma gücünü sınıra getirmektedir”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Gültekin Uysal, Hakkâri-Çukurca’da şehit olan askerlere Allah'tan Rahmet dileyerek “Hainlerin eylemleri, milletin dayanma gücünü sınıra getirmektedir” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Hakkâri–Çukurca'da hain bir saldırı sonucu Şehit olan Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa nufusuna kayıtlı Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönül ve iki Askerle birlikte, daha önce ağır yaralanan bir asker olmak üzere bir günde 4 askerimizin şehit edilmesini, milletimizin her ferdi gibi biz de nefret ve şiddetle kınadıklarını söyledi.
Uysal, Hainlerin eylemleri, milletin dayanma gücünü sınıra getirdiğini ifade eden Uysal, "Böylesi vahim bir olay karşısında memleket idaresinde bulunanların duyarsızlığını hayret ve endişe ile takip etmekteyiz. Başbakan’ın görevleri arasında; Suriye halkını kurtarmak için verdiği mücadele kadar, Mehmetçiğimizi korumak ve kollamak için de mücadele etmesi gerekliliği vardır" dedi.
Uysal sözlerine şöyle devam etti:
"Sayın Başbakan ve Hükümet derhal memleketin iç meselelerine geri dönüp Suriye’de dökülen kan kadar kendi Mehmetçiğimizin dökülen kanının da takipçisi olmalıdır’’ diye konuştu.
Kanlı terör örgütüyle müzakereyi benimseyenlerin bugün yaşanan saldırıları eleştirebilme hakları olmadığını söyleyen Uysal; "Terörle Part-Time mücadele ettiğiniz sürece bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü sağlayabilme imkânı yoktur. Hükümetin yanlış Suriye politikası nedeniyle bölgede sınır güvenliği kalmamıştır. İnsanlar ve havan dâhil ağır silahlar, uzun namlulu silahlar sınırdan rahatlıkla geçebiliyor. Terörizm karşısında hükümetin aciz kaldığı şu ortamda, Sayın Cumhurbaşkanının inisiyatif almasını. Türkiye Büyük Millet Meclisindeki tüm partilerin üzerlerine düşeni yapmalarını beklemekteyiz. Kan veren, can veren aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz eder, yakınlarına ve Afyon’lu hemşerilerimizle birlikte milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”
(KRM-GK)
Editör: Haber Merkezi