Uyan,“Tek adam rejimi, toplumsal barışı ve güveni tahrip etti"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, "Tek adam rejimi, ne pahasına olursa olsun iktidarını korumak adına Türkiye’de toplumsal barışı ve güveni tahrip etmiştir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan seçim çalışmaları kapsamında Dinar Salı Pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP iktidarında hayata geçirilecek çalışmaları anlatan Milletvekili Adayı Uyan, "AKP iktidarı Türkiye’nin dış politikasında önemli bir sapma sonucu doğuran bir uygulama içindedir. Türkiye’nin hem komşuları nezdinde bölgesel bir aktör olarak, hem müttefikleri gözünde güçlü ve yapıcı, sorunlara çözüm üretebilen bir ortak olarak itibarı kalmamıştır. Türkiye, dış politika uygulamalarında tarafsızlığını, inanılırlık ve güvenilirliğini kaybetmiş, öngörülebilir bir uluslararası aktör olma özelliğini yitirmiştir. Dış politika güven esasına dayalı bir politika alanıdır. Güvenin yitirilmesi Türkiye’nin uluslararası imajını da olumsuz etkilemektedir. Günümüzde uluslararası ilişkiler bir ülke hakkındaki algının oluşturulması için sadece dış politika araçları ve uygulamalarıyla faaliyet göstermenin yetersiz kaldığı karmaşık ve girift bir hal almıştır. Algı yönetimi ve uluslararası kamuoyunu olumlu yönde etkilemenin ve yönlendirmenin yolu stratejik iletişimi güçlendirmek, bu amaçla kamu diplomasisi faaliyetlerine de ağırlık vermekle mümkündür" diye konuştu.

ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI BENİMSEYECEĞİZ

Pazar yeri ziyaretinde esnafın ve vatandaşların taleplerini dinleyen Uyan, "CHP iktidarında, tüm yurttaşlara hizmet eden, ihtiyaçlara öncelik vererek sorunlara çözüm üreten, toplumun beklentilerine cevap veren bir kamu düzeni kuracağız. Kamu hizmetlerini hakkaniyetle ve adil bir biçimde sunacağız. Hiçbir yurttaşımızı bir diğerinden ayırmayacağız. Önceliklerimizi siyasi çıkarlar doğrultusunda değil, nesnel ve evrensel ilkeler çerçevesinde belirleyeceğiz. Halkın denetimine açık, halka hesap veren, şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz" dedi.

Milletvekili Adayı Uyan, pazar yeri ziyaretinin ardından Dinar CHP seçim bürosunu ziyaret eden İYİ Parti Kadın Kolları üyeleri ile bir araya geldi.

BAYRAMLAR MÜSTESNA GÜNLER

Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan bayramların hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, kırgınlıkların giderilerek kardeşlik ve barış duygularının arttığı müstesna günler olduğunu hatırlatarak, tüm Afyonkarahisarlıların ve tüm İslam Âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutladı.

Editör: Haber Merkezi