Uyan, "İşsizliği 5 yılda yüzde 5’in altına indireceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'le birlikte gerçekleştirdiği seçim çalışmasında CHP iktidarında işsizliği 5 yılda yüzde 5’in altına indireceklerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.

KADROYA GEÇİŞLERDEKİ EŞİTSİZLİK VE HAKSIZLIKLARI KALDIRACAĞIZ

Dinar İlçesi ile İlçeye bağlı Çiçektepe, Kadılar, Okçular köyleri ve Tatarlı, Haydarlı beldelerinde vatandaşları dinleyen Milletvekili Adayı Uyan, "CHP iktidarında kamu istihdamını AB ortalamasını esas alarak artıracağız. İşsizlik Sigortası’nın kapsamını genişletecek, işsizlik ödeneğinin süresi ve miktarını yüzde 50 artıracağız. işsizlik ödeneğine hak kazanma ölçütlerini hafifleteceğiz. İş akdinin feshinden önce 120 gün aralıksız prim ödeme zorunluluğunu kaldıracağız. Son 3 yıl içinde 600 gün süreyle işsizlik primi ödemiş olmak şartını 300 güne indireceğiz. İşsizlik Sigortası Fonu’nu yalnızca amacı doğrultusunda kullanacağız. Fon yönetiminde işçi sendikaları temsilcilerinin ağırlıklı olmasını sağlayacağız. Kamuda taşeron işçiliğine, alt işveren ve rödovans uygulamasına özel sektöre de örnek olacak biçimde son vereceğiz. Kamuda tüm geçici ve güvencesiz istihdam biçimlerini kaldıracağız. Bu kapsamdaki tüm personeli memur ve işçi kadrolarına geçireceğiz. Kadroya geçen işçilerin aynı iş kolunda işçi sayılmalarını ve bu iş kolunda örgütlü sendikaların yaptığı toplu sözleşmelerden yararlanmalarını sağlayacağız. Kamuda taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde kapsam dışı bırakılan tüm işçileri ilk 6 ayda kadroya alacağız. Kadroya geçişlerdeki eşitsizlik ve haksızlıkları gidereceğiz. Kiralık işçilik ile modern kölelik rejimini getiren Özel İstihdam Büroları Yönetmeliği’ni yürürlükten kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

ATİLA SERTEL'LE BİRLİKTE AKÇİN KÖYÜ'NÜ ZİYARET ETTİ

Milletvekili Adayı Hakan Uyan, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'le birlikte Akçin Köyü'nde yurttaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Uyan, "Konut sahibi olmayan ailelere oturma amacıyla alacakları ev için kamu bankaları tarafından 20 yıla kadar vadeli, aylık 0,50 faiz oranıyla kredi temin edeceğiz. Bu niteliklere sahip olup hali hazırda kredi geri ödemelerini yapanlara aynı faiz

ve vade koşullarında yeniden finansman olanağı sunacağız. Dar gelirli yurttaşların konut ihtiyacını karşılamak ve kentsel gelişimi düzenlemek için kamu eliyle arsa üretimi gerçekleştireceğiz. Kamu elindeki arazilerde öncelikli olarak TOKİ ve belediyelerimizin iş birliğiyle ucuz ve nitelikli konut üretimi yapacağız. Konut birlikleri ve kooperatiflerinin dar gelirliler için kiralık sosyal konut inşa etmelerini olanaklı hale getireceğiz. Kirada oturan dar gelirli yurttaşlarımıza, sağlıklı konutlarda oturabilmeleri için gelir düzeylerine göre kira yardımı yapacağız." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı’nda AVM’lerle değil esnafla, yandaşlarla değil köylüyle, işçiyle dayanışmanın esas olacağını ifade etti. Öte yandan Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Meclis Başkanı Ahmet Acar ile meclis üyeleri CHP Dinar seçim bürosunu ziyaret ederek Milletvekili Adayı Uyan ve partililerle görüştüler.

Editör: Haber Merkezi