Uyan, "AKP'nin istikrar söylemi inandırıcılığını kaybetti"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, AKP’nin tek adam rejiminin, sahte bir istikrar söylemiyle şekillendirmeye çalıştığı Türkiye hikayesinin inandırıcılığını yitirdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, seçim çalışmalarına Dazkırı İlçesi'nde devam etti.

EKONOMİK ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİK HER GEÇEN GÜR ARTIYOR

Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan ve CHP Dazkırı İlçe Başkanı Önder Şenyurt'la birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Milletvekili Adayı Hakan Uyan, "Bugün, milyonlarca insanımız borç yükü, işsizlik ve hayat pahalılığı ile karşı karşıyadır. Ekonomik adaletsizlik ve eşitsizlikler her geçen gün derinleşmekte, toplumun en zengin yüzde 5’lik kesimi, en yoksul yüzde 5’lik kesimin gelirinin 24 katını elde etmektedir. Yaklaşık 16 milyon insanımız yoksuldur ve bu sayı yıllardır azaltılamamaktadır. 6 milyon insanımız işsizdir veya iş bulacağına dair umudunu yitirmiştir. Neredeyse her beş gencimizden biri iş bulamamaktadır. Yaklaşık 9,5 milyon kişi güvencesiz, kayıt dışı çalışmaktadır. Asgari ücret, neredeyse açlık sınırının bile altındadır. Milyonlar düşük asgari ücretle çalışmaya mahkum edilirken, Türkiye’de ortalama ücret seviyesi, asgari ücrete oldukça yakın seyretmektedir. Esnaf ve çiftçinin kazancı, giderlerini karşılayamamakta, ekonomiye duyulan güven erimektedir." şeklinde konuştu.

İSRAF, KAYIRMA VE YOLSUZLUĞA SON VERECEĞİZ

Dazkırı İlçesi'nde işçi ve işverenlerle de bir araya gelerek sorunlarını dileyen CHP Milletvekili Adayı Uyan daha sonra ise Kanal3 TV'de "Seçime Doğru" programına katılarak CHP iktidarında yapılacak çalışmaları anlattı. CHP'nin yoksuldan, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm çalışanlardan yana, insan ve çevre odaklı bir gelecek için, dayanışma ruhuyla çalışan bir parti olduğunu söyleyen Uyan, "Bu nedenle, üretimin yapısını, yeni dijital çağın gerekliliklerini ve ülkenin yapısal sorunlarını gözeterek dönüştüreceğiz. Halkımıza ek yükler getirmeden nitelikli büyüme hedefimize ulaşacağız. Güçlü bir ekonomik kalkınma programı uygulayarak, ailelerin ve KOBİ’lerin borç çıkmazına son vereceğiz. Türkiye’nin orta dönemli makroekonomik dengelerini yeniden inşa edecek bir planlama yaklaşımını, hedefler ve araçlar bütünlüğü içinde oluşturacağız. Son yıllarda yoğun bir şekilde göç alan ülkemiz açısından, istihdam oluşturan hızlı büyüme en öncelikli konudur. Bunu sağlamak için olmazsa olmaz koşul, yatırımların artarak devam etmesidir. Bu doğrultuda bir yandan bankalarımızın bu yatırımları destekleyecek kaynaklara sahip olması, diğer yandan da özel sektör şirket bilançolarının güçlü bir yapıda olması gereklidir. CHP iktidarında kamu kaynaklarının heba edilmesine yol açan israf, kayırma ve yolsuzluğa derhal son verilecektir. Kamuda tasarruf politikaları hayata geçirilecektir. Politik istikrarla birlikte güvenlik harcamaları düşürülecektir. Vergi reformu ile kayıt dışılık azaltılacak ve vergi adaleti sağlanacaktır." dedi.

Editör: Haber Merkezi